Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen. Läs mer

Elbilar, laddhybrider & miljöbilar med låga utsläpp

Elbilar och laddhybrider har många fördelar

En påtaglig fördel är att elmotorn är betydligt mer effektiv än förbränningsmotorer och håller samma vridmoment från stillastående upp till högt varvtal. Det innebär att föraren utnyttjar fordonets alla hästkrafter redan från start. Beroende på drivlina, om bilen är en laddhybrid eller renodlad elbil, är räckvidden från 50 km upp mot 450 km för helelektriska bilar. Denna räckvidd täcker körsträckan för de flesta vardagssysslor, då statistik visar att 90 procent av svenskarna kör mindre än 10 mil om dagen.

Elbilar går renare och tystare

Säg farväl till brummande motorer och hög bullernivå i kupén, då elmotorn har en mycket låg ljudnivå. För varje körd kilometer med elbil släpps det genomsnittligen ut 61 gram CO2 om elen producerats på konventionellt sätt, laddas batteriet med el producerad från vatten eller vind minskar uppsläppet ytterligare. Motsvarande för dieselbil är 130 gram CO2 och för en bensinbil 157 gram CO2. Alltså släpper elmotorn ut mindre än hälften CO2 jämfört med en förbränningsmotor.

Mindre underhåll med elbil

Elbilen har cirka 30 procent färre rörliga delar, vilket resulterar i att bilen inte kräver lika mycket underhåll som en motsvarande bil med förbränningsmotor. Detta innebär ett mindre omfattande serviceprogram när bilen väl är på verkstaden, och slutligen lägre servicekostnad.

Bonus malus gynnar miljö- och elbilar

Bonus malus betyder på latin "bra dåligt", vilket kortfattat innebär att bilar med låga utsläpp premieras, medan bilar med höga utsläpp bestraffas. I juli 2018 togs den femåriga befrielsen av miljöbilars fordonskatt bort, och ersattes av en bonus för bilar med mycket låga utsläpp. För bilar som drivs uteslutande på el (0 g CO2/km) är den högsta bonusen 60 000 kronor. Denna bonus minskar linjärt ner till 10 000 kr för bilar som släpper ut 60 g CO2/km. Premien betalas ut av Transportstyrelsen sex månader efter att bilen registrerats.

Välkommen in till någon av Hedin Bils anläggningar för att uppleva vårt sortiment av elhybrider och rena elbilar. Vi har många miljöbilar tillgängliga för omedelbar leverans.

car

Hitta din drömbil

Hedin Bil är en av Nordens största återförsäljare av nya och begagnade bilar. Med över 30 bilmärken och alltid tusentals bilar i lager har vi något för alla. Och det viktigaste av allt - vi har något för just dig!

Sök din nästa bil