Gör ett smart tjänstebilsköp

Hitta rätt tjänstebil hos Hedin Bil

Hos oss finns ett stort utbud av olika tjänstebilsalternativ från över 30 bilmärken. Flera av dem är klimatbonusbilar, med upp till 70 000 kr i bonus. Oavsett vad du söker hjälper vi dig hitta helt rätt bil för dina behov. Många finns dessutom i lager så att du snabbt kan få din nya bil levererad.

Kom in till oss, provkör och hitta din tjänstebil. Varmt välkommen!

Förmånsvärde - värt att veta

Som tjänstebilsförare är förmånsvärdet ett viktigt begrepp att ha koll på, det ligger nämligen till grund för den skatt du som förare ska betala för att använda bilen privat. Att ha tillgång till en tjänstebil räknas som en förmån, eller en form av lön om man så vill - vilket leder till att du behöver betala skatt för detta. I dagens läge där det finns ett stort urval av miljöbilar, såsom laddhybrider och elbilar, finns en möjlighet att få ett lägre förmånsvärde och därmd lägre skatt jämfört med om du väljer en bil som drivs av fossila drivmedel som bensin eller diesel.

Om finansiell leasing

Finansiell leasing kan enkelt liknas vid ett banklån för att finansiera bilen. Det innebär att en del finansierar själva bilen och den andra delen som är skriven på leasingkontraktet står för alla plötsliga kostnader.

Restvärde

Ett restvärde betyder det värdet som finns på bilen som den har när bilen återlämnas efter avslutat leasingperiod. Leasingtagaren står även för risken av restvärdet som bilen har, det vill säga eventuell värdeminskning av fordonet eller om ett övervärde finns vid tillbakaleverans.

Fördelarna som finns vid finansiell leasing är valfriheten att kunna avsluta eller ytterligare förlänga leasingen, eller till och med köpa loss bilen. Inom finansiell leasing erbjuds en tilläggstjänst som är biladministration. Där samlas alla fakturor som rör bilen, vilket underlättar om ett företag har en stor vagnpark.

Operationell leasing

Operationell leasing innebär leasing med fullservice, där finansiering, värdeminskning, service, reparationer, försäkring, skatt och vinterhjul ingår. Man blir garanterad restvärdet vilket betyder att personen som leasar inte står för värdeminskningen av bilen vid tillbakalämning. Bilen/bilarna belastar inte resultaträkningen utan det sker istället en hyreskostnad, detta gäller företag med en vagnpark.

Hedin Bil har ett stort utbud av lämpliga tjänstebilar med alla typer av drivmedel, och självklart hjälper våra duktiga säljare och produktexperter till att förklara viktiga begrepp och hitta det smartaste valet för just dig.

Hitta närmsta anläggning

Vi har över 70 anläggningar runt om i hela Sverige. Vi erbjuder allt ifrån nybilsförsäljning, begagnat, service- & verkstad samt reservdelsförsäljning.

Se alla anläggningar

Finansiering för företag

Är du tjänstebilsförare, småföretagare eller vagnparksansvarig på ditt företag? Oavsett vilket står våra företagsrådgivare till tjänst för allt som har med ditt företags fordon att göra. Självklart har vi också lång erfarenhet av att hitta rätt finansiering för er.

Läs mer

Smartare bilägande med Hedin Bil Serviceavtal

Att teckna ett serviceavtal för din bil är ett smart val. Det är både förmånligt, tryggt och gör din vardag med din bil lite smidigare. Du betalar en fast låg kostnad månadsvis och behöver inte oroa dig för eventuella prisökningar.

Läs mer om serviceavtal

Våra rådgivare

Som en av Sveriges ledande aktörer inom bilbranschen vill vi förmedla er kunder en känsla av trygghet, en bilhall med rådgivare som lyssnar på just dig.

Klicka här