Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen. Läs mer

Miljöbilar med låga utsläpp

Miljöbilar hos Hedin Bil

Vad är en miljöbil?

Ordet miljöbilar refererar ofta till bilar som är energieffektiva och har liten miljöpåverkan. Alternativbränslebilar som flexifuelbilar och hybridbilar, samt bilar med "vanliga" bensin- eller dieselmotorer som anses snåla brukar falla under begreppet miljöbilar.

En miljöbil drivs av miljöbränslen som el, etanol, biogas eller andra förnybara drivmedel, men kan även vara en väldigt bensin- eller dieselsnål bil.

Nedsatt förmånsvärde för miljöbilar

Att ha en miljöbil som förmånsbeskattad tjänstebil ger rabatt på förmånsvärdet. Den största nedsättningen får bilar som kan drivas på naturgas, biogas, el- och laddhybrider. Även bilar som går på andra miljödrivmedel kan få en viss nedsättning om de är dyrare i inköp än en jämförbar icke miljöbil.

Uttrycket supermiljöbil skrotas till förmån för miljöbil

Även supermiljöbil är ett begrepp som många känner till. I samband med bonus malus-systemet som trädde i kraft 1 juli 2018 byttes dock miljöbilar och supermiljöbilar ut mot de nya begreppen klimatbonusbil, neutralbil och malusbil, även om de i folkmun fortsätter att kallas för miljöbilar.

Laddhybrider

Här har vi samlat alla våra laddhybrider på ett och samma ställe. Läs mer om tekniken, räckvidd samt förmånerna med att köra en laddhybrid.

Läs mer om laddhybrider

Elbilar

Med lång räckvidd på upp mot 450 km och lågt förmånsvärde är elbilar heta än någonsin. Se hela vårt utbud och läs mer om elbilar.

Läs mer om elbilar