Miljöbilar med låga utsläpp

Miljöbilar hos Hedin Bil

Vad är en miljöbil?

Ordet miljöbilar refererar ofta till bilar som är energieffektiva och har liten miljöpåverkan. Alternativbränslebilar som flexifuelbilar och hybridbilar, samt bilar med "vanliga" bensin- eller dieselmotorer som anses snåla brukar falla under begreppet miljöbilar.

Ett miljöfordon drivs av miljöbränslen som el, etanol, biogas eller andra förnybara drivmedel, men kan även vara en väldigt bensin- eller dieselsnål bil.

Nedsatt förmånsvärde för miljöbilar

Att ha ett miljöfordon som förmånsbeskattad tjänstebil ger rabatt på förmånsvärdet. Den största nedsättningen får bilar som kan drivas på naturgas, biogas, el- och laddhybrider. Även bilar som går på andra miljödrivmedel kan få en viss nedsättning om de är dyrare i inköp än en jämförbar icke miljöbil.

Uttrycket supermiljöbil skrotas till förmån för miljöbil

Även supermiljöbil är ett begrepp som många känner till. I samband med bonus malus-systemet som trädde i kraft 1 juli 2018 byttes dock miljöbilar och supermiljöbilar ut mot de nya begreppen klimatbonusbil, neutralbil och malusbil, även om de i folkmun fortsätter att kallas för miljöbilar.

Laddhybrider

Här har vi samlat alla våra laddhybrider på ett och samma ställe. Läs mer om tekniken, räckvidd samt förmånerna med att köra en laddhybrid.

Upptäck våra laddhybrider

Elbilar

Vi har Sveriges största sortiment av elbilar. Med lång räckvidd och lågt förmånsvärde är dessa hetare än någonsin. Se hela utbudet och läs mer.

Upptäck våra elbilar
laddbox-halo-ladda-elbil-hedin-bil

Laddboxar

Funderar du på att ha en laddbox hemma till el- eller laddhybridbilen? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren, vårt utbud av laddboxar samt information om laddboxinstallation.

Läs mer om våra laddboxar