Däckringen

Däckringen består idag av cirka 50 anläggningar runt om i Sverige. Vi jobbar med försäljning både mot företag och privatmarknad och erbjuder ett komplett utbud av däck, fälgar och tillbehör.

Hos Däckringen kan du känna dig trygg med att du får ett professionellt bemötande som hjälper dig att hitta rätt däck och fälgar till just din bil.

Däckringens medlemmar är alla fristående verkstäder. Genom att vara med i Däckringen har vi möjlighet att höja vår kompetens och samarbeta inom produktkännedom, utbildning, marknadsföring och profilering. På så sätt hoppas vi kunna erbjuda våra kunder marknadens bästa kvalité, service och produktutbud.

Hitta din anläggning

Byt däck vid rätt tidpunkt

Det är lag på vinterdäck från 1 december till 31 mars, det vill säga du får använda sommardäck från 1 april till 30 november. Dubbdäck är tillåtet från 1 oktober till 15 april och där efter endast om det är vinterväglag.

Vinterväglag räknas när det är snö, is, snömodd eller frost på delar av eller hela vägen. Det är Polisen som avgör om det är vinterväglag där du befinner dig.

Så håll koll på vädret och väglaget – kör försiktigt!

Boka ditt däckbyte här

Att välja rätt ska vara lätt

Det som avgör valet av däck är klimat, körsätt och kvalitet. Vårt varierande klimat ställer höga krav på däcken. Visste du till exempel att på våta vägar är bromssträckan upp emot tre gånger så lång som på torrt väglag?

Kör du mest långa sträckor på motorväg kan det vara skönt med ett däck som ger bästa möjliga komfort – bra rullmotstånd minskar dessutom bränsleförbrukningen och påverkan på miljön. I stadstrafik bör du välja ett däck med den bästa bromsförmågan.

EU har infört en obligatorisk däckmärkning för att göra det enklare att jämföra olika däck. Vi har lång erfarenhet av olika typer av däck, så välkommen in så hittar vi bäst däck för just ditt bilmärke och dina behov.

Nyare däck är säkrare däck

Lagen kräver att mönsterdjupet är minst 1,6 mm på sommardäck och minst 3 mm på vinterdäck. Värt att tänka på är att risken för vattenplaning ökar markant när mönstret på sommardäcken blir mindre än 4 mm. Även bromsförmågan försämras avsevärt med slitna däck. Tips är att mäta mönsterdjupet med jämna mellanrum.

Om du har sommardäck med mönster under 3 mm rekommenderar vid dig att köpa nya, så att du kör säkert även under sommarhalvåret.

Bekvämt med däckhotell

Spara tid, plats och arbete, förvara dina däck hos oss. På vår däckförvaring tar vi hand om dina däck på allra bästa sätt. När dina däck checkar in hos oss så ingår alltid:

  • Rengöring av däck och fälgar
  • Kontroll av däckens mönsterdjup
  • Påfyllning av luft

Vi meddelar dig om däcken bör bytas ut och hjälper dig att hitta nya däck om du önskar.

Så när det är dags att sätta på däcken igen är de redo och klara för montering. Vi fixar gärna skiftet åt dig – det enda du behöver göra är att boka en tid som passar dig.

Cooper Tires är en av världens största däcktillverkare

Cooper CS8 samt SUV däcket Cooper 4XS Sport ger dig ett säkert däck med bra miltal. Att det dessutom rullar tyst och lanseras med garantin Cooper Promise gör ju inte valet svårare. Testa Cooper, vänd dig till Däckringen och beställ redan idag.

Flexibel delbetalning

Föredrar du att delbetala istället för att betala hela beloppet på en gång så ordnar vi det. Med Hedin Bil-kortet, vårt betal- och kreditkort ger vi dig möjlighet att delbetala alla dina köp efter ditt behov och dina förutsättningar.

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:

  • Betala hela beloppet på en gång.
  • Delbetala räntefritt i upp till 6 månader.

Dessutom bonus på allt du handlar.

 

Läs mer