Nyheter

Däckbytartider

vårtecken_däck-01

Solen skiner, dagarna blir längre, gruset sopas bort från våra vägar och sakta men säkert börjar allt gro igen. Ett annat säkert vårtecken är däckbytet, nämligen övergången från vinterdäck till sommardäck. Har du alla verktyg hemma så kan du ordna det själv, men vill du spara tid och möda finns det såklart möjlighet att boka en tid för däckbyte hos oss.

Vad säger lagen?

Från den 1 december till 31 mars måste vinterdäck användas vid vinterväglag. Dubbdäck får användas mellan 1 oktober och 15 april. Skulle väglaget förändras åt det kallare hållet under denna period, är det lagligt att köra med dubbdäck efter 15 april och innan 1 oktober.

Minsta mönsterdjup

Det minsta mönsterdjup som lagen kräver är 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck. Men vi rekommenderar 3 mm för sommardäck och 5 mm för vinterdäck för att ta det säkra före det osäkra.

Risken för vattenplaning ökar dramatiskt när mönstret på sommardäcken blir mindre än 3 mm. Även bromsförmågan försämras rejält med slitna däck.

Boka ditt däckbyte

Önskar du hjälp med att byta till sommardäck är du varmt välkommen att höra av dig till din närmsta anläggning. Du bokar snabbt och smidigt en tid via telefon eller via vårt online-bokningssystem här på hemsidan.