Avbetalning

Vårt avbetalningsupplägg ger dig och ditt företag möjlighet att köpa den person- eller transportbil som ni behöver. Att använda avbetalning som finansiering passar företaget som ser fördelar med att utnyttja fordonet som säkerhet, vill äga och ser fordonet som en anläggningstillgång.

Driver företaget näringsverksamhet som innebär att ni kan dra full moms, d.v.s. näringsverksamhet inom personbefordran som taxi, körskola, biluthyrning etc är även det en fördel. Detta ger också lätta transportbilar som chassi, flak eller påbyggnationer med luftspalt mellan förarhytt och byggnation.

Värt att veta är att fordonet ägs av låntagaren men finansbolaget har ett så kallat äganderättsförbehåll vilket innebär att bilen utgör säkerhet. Fordonet kan ej säljas innan finansieringen är löst. Eventuellt restvärde garanteras av låntagaren om inget annat avtalats.

Avbetalningen läggs normalt upp som ett annuitetslån som betalas av efter önskad löptid och med samma belopp varje månad (gäller vid oförändrad ränta).

Har du frågor eller önskas rådgivning gällande finansieringsupplägget för ditt företag - kontakta våra erfarna företagssäljare!