Investor Relations

I.A. Hedin Bil har som mål att underlätta marknadens förståelse för företaget genom tydlig information. I.A. Hedin Bil arbetar för en snabb och öppen redovisning gentemot sin omvärld. Här nedan hittar du t ex våra pressmeddelanden och ekonomiska rapporter.

Vid frågor om bolaget och dess utveckling, kontakta oss gärna via ir@hedinbil.se

Pressmeddelanden

Hedin Bil förutspår ett rekordår för elbilar

23-Nov-2018 12:49:00 CET

Hedin Bil upplever just nu en stor efterfrågan på laddbara bilar.

Färsk statistik från Bil Sweden visar att uppgången på nyregistrerade laddbara bilar, det vill säga elbilar och laddhybrider har gått upp 51,7 % i år jämfört med föregående år. Detta är något som även Hedin Bil noterat i många av sina anläggningar runt om i landet. ­–Det är en märkbar ökning i intresset och nybeställningar av laddbara bilar jämfört med tidigare. För oss som återförsäljare är det viktigt att följa marknaden i den här utvecklingen och tillgodose de behov som våra kunder har, säger Kenny Ohlsson, märkeschef för Kia på Hedin Bil. Koncernen I.A. Hedin Bil är återförsäljare av drygt 30 bilmärken, varav många av erbjuder laddhybrider och elbilar. Hedin Bil finns representerat med över 80 anläggningar i Sverige och storleken är avgörande när det kommer till att kunna erbjuda kunder lagerhållning av elbilar och snabb leverans. – Vi har laddbara bilar klara för leverans i flertalet segment. Storsäljaren Nissan Leaf eller mindre och nättare Renault Zoe. Mitsubishi SUV Outlander eller den lyxiga E-PACE från Jaguar. I onsdags släppte även Kia priser på sin efterlängtade Kia Niro EV som vi beräknar kunna leverera inom kort, säger Kenny. Enligt Kia själva har förhandsintresset för Kias nya elbil Niro EV har varit rekordstort. Kenny fortsätter: – Hedin Bil och systerbolaget KC Motors är återförsäljare av Kia på 24 platser i Sverige. Jag rekommenderar alla som är seriöst intresserade av att köpa en Kia Niro EV att höra av sig till sin lokala anläggning så snart som möjligt. Vi tror att dessa kommer bli en riktig storsäljare. – Det är svårt att bedöma vad exakt det är som gör att efterfrågan på denna typ av bil ökar. En av anledningarna kan vara Bonus-Malus som trädde i kraft den 1 juli i år. En annan anledning kan vara den ökade kostnaden för bränsle. En tredje anledning kan vara att miljömedvetenheten ökar. Sverige ligger i framkant och vi märker att våra konsumenter visar ett mer allmänt intresse för att göra aktiva val som är bra för miljön, avslutar Kenny.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bil-forutspar-ett-rekordar-for-elbilar,c2681676

Skadecenter i Borås AB är nu Hedin Bil Skadecenter i Borås

05-Nov-2018 09:30:01 CET

Den 1 november tog Hedin Bil över driften av Skadecenter i Borås. Fram tills den 31 december bedrivs verksamheten som tidigare för att den 1 januari bli Borås modernaste och största skadeverkstad.

Göteborg, 5 nov, 2018. I oktober förvärvade I.A. Hedin Bil AB, genom dotterbolaget Hedin Göteborg Bil AB, Skadecenter i Borås AB. Tack vare en stark tillväxt under de senaste åren fanns ett behov av att öka antalet serviceplatser i Hedin Bils befintliga anläggning på Pickesjövägen. Genom förvärvet flyttas befintlig skadeverkstad till de nya lokalerna på Verkstadsgatan 3 den 1 januari. – Vi kommer i och med denna förändring att anställa ytterligare mekaniker till vår nuvarande anläggning och vi har en pågående rekryteringsprocess igång nu, säger Daniel Kjellberg, platschef Hedin Bil Borås.  På den nuvarande Hedin Bil-anläggningen i Borås kommer inga förändringar för kunder ske, förutom när kunden behöver uppsöka en skadeverkstad. Då kommer man alltså att från den 1 januari 2019 åka till Verkstadsgatan 3 istället för Pickesjövägen som tidigare. – Vi har fram tills årsskiftet på oss att skapa de bästa förutsättningarna för att det ska bli så enkelt och smidigt som möjligt för våra kunder. Genom detta förvärv kommer vi att förbättra servicegraden för våra kunder i Borås både på vår serviceverkstad samt vår skadeverkstad, vilket är ett viktigt steg i vår vidare expansion, säger Daniel.  Skadecenter i Borås grundades 1984 av Wåge Sörman. Verksamheten bedrivs idag i egenägda lokaler i Borås. Skadecenter i Borås omsatte 86 Mkr under räkenskapsåret 2017/2018 och sysselsätter idag 14 anställda. – Företaget kommer att utvecklas med Hedin och det känns mycket bra. Nya Hedin Bil Skadecenter kommer att bli Borås modernaste och största skadeverkstad, sa grundaren Wåge Sörman den 1 oktober 2018.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/skadecenter-i-boras-ab-ar-nu-hedin-bil-skadecenter-i-boras,c2663902

KW Cars Grimbodalen tillhör nu Hedin Bil

02-Nov-2018 09:00:00 CET

Den 1 november bytte KW Cars Grimbodalen namn till Hedin Bil Grimbodalen. Verksamheten flyttas därigenom också från KW Cars AB in i systerbolaget I.A. Hedin Bil AB.

Göteborg, den 2 november, 2018 KW Cars grundades 2015 som ett dotterbolag till Anders Hedin Investägda Klintberg & Way Group AB med syfte att bedriva försäljning och service av amerikanska fordon. Anläggningen i Grimbodalen öppnade samma år och har fokuserat helhjärtat på märkena Jeep och Dodge. Eftersom KW Cars i Grimbodalen har varit den enda anläggningen inom KW Cars är det naturligt att nu flytta in verksamheten under Hedin Bil för att få ut så mycket synergieffekter från systerbolaget som möjligt. ­– Vi kan bilmärkena. Det blir mer fördelaktigt för våra kunder då vi kommer att kunna erbjuda samma avtal, service och kompetens som på alla våra andra Hedin Bil-anläggningar, säger Oscar Cullberg, företagschef Multibrand för Hedin Göteborg Bil AB. Hedin Bil Grimbodalen kommer att tillhöra Hedin Multibrand som i dagsläget består av anläggningarna Bilvauruhuset i Mölndal, Hedin Bil i Tagene, US Center i Åbro, Hedin Certified i Åbro, Jaguar/Landrover i Eklanda och Fiat personbilar Hisings Kärra. – I och med den här förändringen kommer vi att kunna erbjuda våra Hedin Bil-kunder försäljning, verkstad och service på ytterligare ett ställe i Göteborg. Intresset för amerikanska bilmärken är stort i Sverige och Hedin Bil vill tillgodose så många kunders behov som möjligt. I Göteborg finns redan US Center och i Stockholm den nyöppnade anläggningen i Kungens Kurva som bedriver försäljning av Jeep, Fiat, Alfa Romeo, Doge och RAM. På adressen Grimbodalen 6 kommer Hedin Bil Grimbodalen att fortsätta sälja Jeep, Dodge och RAM. Utöver bilförsäljning finns även verkstad och reservdelar. I.A. Hedin Bil AB (publ)

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/kw-cars-grimbodalen-tillhor-nu-hedin-bil,c2666639

Hedin Bil har publicerat sin delårsrapport för kvartal tre 2018

02-Nov-2018 08:00:00 CET

Göteborg, 2 nov, 2018. Anders Hedin, ägare och koncern-vd: ”Under tredje kvartalet fortsatte vår expansion i Belgien, då vi tillträdde fem fullserviceanläggningar för Mercedes-Benz omkring Antwerpen, vilka förvärvades från Andries NV. Samtidigt ingick vi avtal om att förvärva ytterligare två större Mercedes-Benz anläggningar strategiskt placerade mellan Gent och Antwerpen. Tillträdet är villkorat av den belgiska konkurrensmyndighetens godkännande. Vi är redan nu den enskilt största Mercedes-Benz handlaren i Belgien, med en stark marknadsnärvaro i östra Flandern. Fordonsförsäljningen på våra hemmamarknader Sverige, Norge och Belgien har under tredje kvartalet fortsatt att påverkas av skatte- och utsläppsfrågor. Nybilsregistreringarna i Sverige och Norge minskade under tredje kvartalet, främst som en effekt av förändrad skattelagstiftning i båda länderna. Vår egen nybilsförsäljning minskade också i kvartal tre i Sverige och Norge, även om minskningen var mindre än för marknaden som helhet. I Norge växer marknaden för elbilar kontinuerligt och i september uppgick försäljningsandelen av elbilar till 45% av totalmarknaden. Genomsnittligt CO2-utsläpp för alla nya personbilar sålda i september gav därför också en rekordlåg nivå om 55 g/km. På vår nya hemmamarknad Belgien minskade vår nybilsförsäljning som en konsekvens av en ökad efterfrågan på bensindrivna bilar som det för närvarande är begränsad tillgång till, och en övergång den 1 september till den nya EU-standarden för utsläppsmätningar WLTP. Det breda utbudet av bilmodeller med alternativa drivmedel som efterfrågas av marknaden lanseras successivt under 2019 och 2020, vilket gör att vi förutser en fortsatt osäker kortsiktig marknadsutveckling som stabiliseras i takt med att produktutbudet uppdateras. Eftermarknaden utvecklas stabilt för koncernen som helhet. I Norge kan vi börja se effekterna på eftermarknaden av övergången till elbilar. En elbil har ett mindre servicebehov än en traditionell bensin- och dieselbil. Detta kompenseras till viss del av den ökade komplexiteten i hybriddrivlinor som också ökar i försäljning”. Delårsrapporten för det tredje kvartalet 2018 finns tillgänglig på www.hedinbil.se. I.A. Hedin Bil AB (publ) För ytterligare information Presskontakt: Emma Andersson, +46 707 936 053; emma.andersson@andershedininvest.se Denna information är sådan som I.A. Hedin Bil AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 2 Nov 2018, 08:00 CET.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bil-har-publicerat-sin-delarsrapport-for-kvartal-tre-2018,c2662337

Hedin Bil öppnar sin sjunde Ford-anläggning

01-Nov-2018 08:00:00 CET

Den 1 november är det dags för öppningen av Hedin Bils sjunde Ford-anläggning. På Vikdalsgränd 1 slår portarna upp och man kommer att erbjuda hela Fords produktprogram och transitcenter.

I Peugeots gamla lokaler på Vikdalsgräns 1 har det skett en transformation de senaste månaderna. Ut med det gamla och in med det nya när Hedin Bil öppnar sin sjunde anläggning tillsammans med Ford. 12 personer har anställts, anläggningen har rustats upp till Hedin-standard och hela Fords modellprogram står redo när man den första november välkomnar allmänheten. ­– Jag är oerhört spänd och förväntansfull. Det här kommer att bli riktigt bra, säger den nya platschefen Joakim Karlberg som anställdes i början av september. Hans jobb de senaste månaderna har varit att bygga upp en anläggning helt från grunden. – Det har varit ett stort intresse från allmänheten sedan vi utannonserade den här nyheten i augusti. För Ford har den här delen av regionen varit en vit fläck, och det är efterlängtat att få hit Ford av många kunder, säger Anderz Larqvist som är VD för det Hedinbolag som bedriver Fordverksamhet, Hedin Mölndal Bil AB. Lokalerna på drygt 3600 kvm består av en fullserviceanläggning med bilförsäljning, verkstad, reservdelar och rekond. Utöver det kommer det helt nya konceptet Hedin Certified att finnas på anläggningen. Genom Hedin Certified blir både köpet och försäljningen av begagnade bilar tryggt, prisvärt och enkelt. Anläggningen i Nacka är en av de fem anläggningar där Hedin Certified rullas ut på från start den 1 november. Hedin Bil är idag den största Ford-återförsäljaren i Sverige. Under det senaste året har anläggningar i Segeltorp, Kungsbacka och Eskilstuna tillkommit samt att en etablering i Bromma har påbörjats. Nacka-anläggningen är den sjunde single brand-anläggningen för Ford. Portarna till Hedin Bil Ford i Nacka öppnar klockan 07.00 den 1 november.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bil-oppnar-sin-sjunde-ford-anlaggning,c2661947

Hedin Bil lanserar Hedin Certified med visionen att bli Sveriges största online/offline återförsäljare av begagnade bilar

31-Oct-2018 14:00:00 CET

Den 1 november lanserar Hedin Bil sin nya affärsmodell Hedin Certified som ger Hedin Bil-koncernen en unik position på begagnatmarknaden.

Göteborg, den 31 oktober 2018 Vi är fast övertygade om att handeln med begagnade bilar i Sverige är en stor del av framtidens bilhandel, men att den kan bli mer professionell än vad den är i dagsläget. För att leda denna utveckling lanseras Hedin Certified. Hedin Certified är ett koncept för att göra både köpet och försäljningen av begagnade bilar tryggt, prisvärt och enkelt. Målsättning är att erbjuda Sveriges största och mest pålitliga marknadsplats för begagnade bilar. Hedin Certified är ett kvalitetsmärke som står för en noggrant utvald, testad och certifierad bil. Vi kombinerar låga, fasta priser på bilarna vi säljer med snabb och personlig service. Kunden kan enkelt beställa sin bil online och få den levererad kostnadsfritt till en av våra 80 Hedin Bil-anläggningar i Sverige. Bilar som är Hedin Certified kommer med 12 månaders garanti, 12 månaders vägassistans, 14 dagars försäkring, 14 dagars bytesrätt och finansieringsmöjligheter. – Vi säljer idag ca 30 000 begagnade fordon årligen och med vårt nya koncept Hedin Certified kommer vi att öka denna volym. Vi vill att det ska vara en självklarhet att komma till oss om man vill sälja eller köpa en begagnad bil, säger Hakim Chebil, chef för Hedin Certified. Konceptet kommer också att innehålla en möjlighet för bilhandlare att delta i auktioner. I.A. Hedin Bil AB (publ)

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bil-lanserar-hedin-certified-med-visionen-att-bli-sveriges-storsta-online-offline-aterforsalja,c2661948

Hedin Bil förvärvar Skadecenter i Borås och storsatsar på ett renodlat skadecenter i Boråsregionen

01-Oct-2018 10:30:00 CEST

Hedin Bil tar nu nästa steg och växer med kunderna på service och verkstad i Borås.

Göteborg, 1 okt, 2018. I.A. Hedin Bil har genom dotterbolaget Hedin Göteborg Bil AB förvärvat Skadecenter i Borås AB. Hedin Bil i Borås har haft en stark tillväxt under de senaste åren och för att möta kundernas behov ökar man genom förvärvet antalet serviceplatser i den befintliga anläggningen på Pickesjövägen utmed riksväg 40. Detta sker genom att flytta plåtverkstaden till Skadecenter i Borås lokaler på Verkstadsgatan 3. Med denna storsatsning säkerställs god kvalité och korta väntetider. Daniel Kjellberg, platschef Hedin Bil i Borås: - Den fantastiska försäljningsökningen vi har haft under de senaste åren ger oss nu möjlighet att storsatsa på ett renodlat skadecenter i Boråsregionen. Genom detta förvärv kommer vi att förbättra servicegraden för våra kunder i Borås både på vår serviceverkstad samt vår plåtverkstad, vilket är ett viktigt steg i vår vidare expansion. Skadecenter i Borås grundades 1984 av Wåge Sörman. Verksamheten bedrivs idag i egenägda lokaler i Borås. Utöver verkstaden bedrivs även försäljning av varumärkena Iveco och Isuzu, vilket kommer att fortsätta under en övergångsperiod. Skadecenter i Borås omsatte 86 Mkr under räkenskapsåret 2017/2018 och sysselsätter idag 14 anställda. -Företaget kommer att utvecklas med Hedin och det känns mycket bra. Nya Hedin Bil Skadecenter kommer att bli Borås modernaste och största skadeverkstad, säger grundaren Wåge Sörman. I.A. Hedin Bil AB (publ)

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bil-forvarvar-skadecenter-i-boras-och-storsatsar-pa-ett-renodlat-skadecenter-i-borasregionen,c2661954

Äntligen dags för nyinvigning av Hedin Bil Helsingborg

18-Sep-2018 09:30:00 CEST

Efter drygt två år av renoveringar får Hedin Bil Helsingborgs 50 medarbetare officiellt inviga sin nya arbetsplats på torsdag. Den 20 september återinvigs nämligen ett av Helsingborgs mest anrika bilanläggning.

Göteborg, 18 sep, 2018. Anläggningen, som funnits i Hedin Bils ägo sedan 1995, har under de två senaste åren genomgått en ordentlig förvandling. Nu välkomnas både nya och gamla kunder till en anläggning som står redo att möta framtidens utmaningar. Hedin Bil i Helsingborg bedriver försäljning av bilmärkena Mercedes-Benz, Nissan, Kia och Dodge. De befintliga 7500 kvadratmetrarna har utökats med 2300 kvadratmeter ny yta. Denna består av bilhallar, administrativa ytor, ny hjulverkstad och ett stort däckhotell med plats för 700 hjulomgångar. Stora investeringar är gjorda, inte minst i tid. En ny anläggning som skall möta nutiden och framtidens behov har ställt höga krav på genomförandet. Resultatet är att Hedin Bil Helsingborg numera är en effektiv arbetsplats med bra miljö för de anställda, säkerställer den bästa upplevelsen för kunden, samt tillgodoser generalagenternas höga krav. Kundupplevelsen har haft stort fokus i planeringen och verkställandet av de nya lokalerna, och resultatet är en i särklass modern och häftig anläggning. I praktiken innebär detta bland annat att varje märke i huset får sin egen ingång och sin egen bilhall dit man kommer beroende på vilken bil och vilket märke man är intresserad av. Färger, former, möbler, inredning och belysning har anpassats efter varje märkes krav. På mekanikersidan har man vuxit med nästan 70%. Även på Skadesidan där man tidigare varit trångbodda finns nu gott om plats och en stor potential i att kunna erbjuda alla former av vindrutebyte, stenskottslagning och polering av rutor. I samband med detta blir Hedin Bil Helsingborg ett av Sveriges fyra auktoriserade AMG-Performance Center. Hela helgen den 20-23 september är det öppnings- och invigningsfestligheter på Hedin Bil i Helsingborg. Klockan 15.00 torsdagen den 20 september öppnas dörrarna för allmänheten. Då kommer det såklart att finnas gott om erbjudanden och specialpriser – och kanske en och annan överraskning. Adress: Garnisonsgatan 5, 250 23 Helsingborg.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/antligen-dags-for-nyinvigning-av-hedin-bil-helsingborg,c2661958

Hedin Bil har tillträtt Ivars Bil i Östersund

03-Sep-2018 08:00:00 CEST

Under helgen som gick tog Hedin Bils dotterbolag, Bavaria Sverige Bil över driften av BMW och Nissanåterförsäljaren Ivars Bil i Östersund.  

Göteborg, den 3 september 2018 Den 31 augusti 2018 tillträdde I.A. Hedin Bil AB, genom dotterbolaget Bavaria Sverige Bil AB, BMW och Nissanåterförsäljaren Ivars Bil i Östersund. Under helgen tog Bavaria över driften. Ivars Bil i Östersund omsatte 105 miljoner SEK 2017 och har en försäljning om ca 350 bilar/år. Överlåtelsen berör 16 anställda. Bavaria är den del av Hedin Bil som säljer bilmärkena BMW och Mini och ingår i Hedin Bil-koncernen sedan september 2017. Utvecklingen för Bavaria i Norrland har varit stark, och man har förvärvat anläggningar både i Skellefteå och Luleå. Östersund är alltså den tredje anläggningen Bavaria förvärvar i norr inom kort. Ivars Bil AB fortsätter att bedriva verksamhet i Hoting, Sollefteå och Storuman där man representerar märkena Nissan, Subaru och Citroën. I.A. Hedin Bil AB (publ)

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bil-har-tilltratt-ivars-bil-i-ostersund,c2661970

Hedin Bils delårsrapport för andra kvartalet 2018

29-Aug-2018 13:00:00 CEST

I.A Hedin Bil AB har publicerat sin delårsrapport för andra kvartalet 2018.

Göteborg, 29 aug, 2018. Delårsrapporten för andra kvartalet 2018 på svenska finns tillgänglig på www.hedinbil.se. I.A. Hedin Bil AB (publ) Denna information är sådan som I.A. Hedin Bil AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 29 aug 2018, 13:00 CET.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bils-delarsrapport-for-andra-kvartalet-2018,c2603409