Investor Relations

I.A. Hedin Bil har som mål att underlätta marknadens förståelse för företaget genom tydlig information. I.A. Hedin Bil arbetar för en snabb och öppen redovisning gentemot sin omvärld. Här nedan hittar du t ex våra pressmeddelanden och ekonomiska rapporter.

Vid frågor om bolaget och dess utveckling, kontakta oss gärna via ir@hedinbil.se

Pressmeddelanden

Hedin Bil förvärvar Skadecenter i Borås och storsatsar på ett renodlat skadecenter i Boråsregionen

01-Oct-2018 10:30:00 CEST

Hedin Bil tar nu nästa steg och växer med kunderna på service och verkstad i Borås.

Göteborg, 1 okt, 2018. I.A. Hedin Bil har genom dotterbolaget Hedin Göteborg Bil AB förvärvat Skadecenter i Borås AB. Hedin Bil i Borås har haft en stark tillväxt under de senaste åren och för att möta kundernas behov ökar man genom förvärvet antalet serviceplatser i den befintliga anläggningen på Pickesjövägen utmed riksväg 40. Detta sker genom att flytta plåtverkstaden till Skadecenter i Borås lokaler på Verkstadsgatan 3. Med denna storsatsning säkerställs god kvalité och korta väntetider. Daniel Kjellberg, platschef Hedin Bil i Borås: - Den fantastiska försäljningsökningen vi har haft under de senaste åren ger oss nu möjlighet att storsatsa på ett renodlat skadecenter i Boråsregionen. Genom detta förvärv kommer vi att förbättra servicegraden för våra kunder i Borås både på vår serviceverkstad samt vår plåtverkstad, vilket är ett viktigt steg i vår vidare expansion. Skadecenter i Borås grundades 1984 av Wåge Sörman. Verksamheten bedrivs idag i egenägda lokaler i Borås. Utöver verkstaden bedrivs även försäljning av varumärkena Iveco och Isuzu, vilket kommer att fortsätta under en övergångsperiod. Skadecenter i Borås omsatte 86 Mkr under räkenskapsåret 2017/2018 och sysselsätter idag 14 anställda. -Företaget kommer att utvecklas med Hedin och det känns mycket bra. Nya Hedin Bil Skadecenter kommer att bli Borås modernaste och största skadeverkstad, säger grundaren Wåge Sörman. I.A. Hedin Bil AB (publ)

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bil-forvarvar-skadecenter-i-boras-och-storsatsar-pa-ett-renodlat-skadecenter-i-borasregionen,c2632300

Äntligen dags för nyinvigning av Hedin Bil Helsingborg

18-Sep-2018 09:30:00 CEST

Efter drygt två år av renoveringar får Hedin Bil Helsingborgs 50 medarbetare officiellt inviga sin nya arbetsplats på torsdag. Den 20 september återinvigs nämligen ett av Helsingborgs mest anrika bilanläggning.

Göteborg, 18 sep, 2018. Anläggningen, som funnits i Hedin Bils ägo sedan 1995, har under de två senaste åren genomgått en ordentlig förvandling. Nu välkomnas både nya och gamla kunder till en anläggning som står redo att möta framtidens utmaningar. Hedin Bil i Helsingborg bedriver försäljning av bilmärkena Mercedes-Benz, Nissan, Kia och Dodge. De befintliga 7500 kvadratmetrarna har utökats med 2300 kvadratmeter ny yta. Denna består av bilhallar, administrativa ytor, ny hjulverkstad och ett stort däckhotell med plats för 700 hjulomgångar. Stora investeringar är gjorda, inte minst i tid. En ny anläggning som skall möta nutiden och framtidens behov har ställt höga krav på genomförandet. Resultatet är att Hedin Bil Helsingborg numera är en effektiv arbetsplats med bra miljö för de anställda, säkerställer den bästa upplevelsen för kunden, samt tillgodoser generalagenternas höga krav. Kundupplevelsen har haft stort fokus i planeringen och verkställandet av de nya lokalerna, och resultatet är en i särklass modern och häftig anläggning. I praktiken innebär detta bland annat att varje märke i huset får sin egen ingång och sin egen bilhall dit man kommer beroende på vilken bil och vilket märke man är intresserad av. Färger, former, möbler, inredning och belysning har anpassats efter varje märkes krav. På mekanikersidan har man vuxit med nästan 70%. Även på Skadesidan där man tidigare varit trångbodda finns nu gott om plats och en stor potential i att kunna erbjuda alla former av vindrutebyte, stenskottslagning och polering av rutor. I samband med detta blir Hedin Bil Helsingborg ett av Sveriges fyra auktoriserade AMG-Performance Center. Hela helgen den 20-23 september är det öppnings- och invigningsfestligheter på Hedin Bil i Helsingborg. Klockan 15.00 torsdagen den 20 september öppnas dörrarna för allmänheten. Då kommer det såklart att finnas gott om erbjudanden och specialpriser – och kanske en och annan överraskning. Adress: Garnisonsgatan 5, 250 23 Helsingborg.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/antligen-dags-for-nyinvigning-av-hedin-bil-helsingborg,c2620318

Hedin Bil har tillträtt Ivars Bil i Östersund

03-Sep-2018 08:00:00 CEST

Under helgen som gick tog Hedin Bils dotterbolag, Bavaria Sverige Bil över driften av BMW och Nissanåterförsäljaren Ivars Bil i Östersund.  

Göteborg, den 3 september 2018 Den 31 augusti 2018 tillträdde I.A. Hedin Bil AB, genom dotterbolaget Bavaria Sverige Bil AB, BMW och Nissanåterförsäljaren Ivars Bil i Östersund. Under helgen tog Bavaria över driften. Ivars Bil i Östersund omsatte 105 miljoner SEK 2017 och har en försäljning om ca 350 bilar/år. Överlåtelsen berör 16 anställda. Bavaria är den del av Hedin Bil som säljer bilmärkena BMW och Mini och ingår i Hedin Bil-koncernen sedan september 2017. Utvecklingen för Bavaria i Norrland har varit stark, och man har förvärvat anläggningar både i Skellefteå och Luleå. Östersund är alltså den tredje anläggningen Bavaria förvärvar i norr inom kort. Ivars Bil AB fortsätter att bedriva verksamhet i Hoting, Sollefteå och Storuman där man representerar märkena Nissan, Subaru och Citroën. I.A. Hedin Bil AB (publ)

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bil-har-tilltratt-ivars-bil-i-ostersund,c2606696

Hedin Bils delårsrapport för andra kvartalet 2018

29-Aug-2018 13:00:00 CEST

I.A Hedin Bil AB har publicerat sin delårsrapport för andra kvartalet 2018.

Göteborg, 29 aug, 2018. Delårsrapporten för andra kvartalet 2018 på svenska finns tillgänglig på www.hedinbil.se. I.A. Hedin Bil AB (publ) Denna information är sådan som I.A. Hedin Bil AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 29 aug 2018, 13:00 CET.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bils-delarsrapport-for-andra-kvartalet-2018,c2603409

Hedin Bil sluter avtal om förvärv av ytterligare två Mercedes-Benz anläggningar i Belgien

23-Aug-2018 13:00:00 CEST

Efter tillträde kommer Hedin Bil att finnas på totalt 14 platser i Belgien. Transaktionen är villkorad av det belgiska konkurrensverket.

Göteborg, 23 augusti 2018 I.A. Hedin Bil har genom dotterbolaget Hedin Belgien Bil AB, ingått avtal om förvärv av J-Automotive BVBA. Affären innefattar två stycken fullserviceanläggningar för Mercedes-Benz. Båda anläggningarna bedrivs idag under varumärket Jacobs och är belägna mellan Gent och Antwerpen, en i Lokeren och en i Sint-Niklaas. Försäljningen för 2017 uppgick till ca. 100 miljoner Euro och antal anställda var ca.140 stycken. Affären är villkorad av det belgiska konkurrensverkets godkännande. -Tidigare i år tog vi framgånsrikt över driften av sju Mercedes-Benz anläggningar i Gent, och igår förvärvade vi ytterligare fem anläggningar omkring Antwerpen. Förvärvet av Jacobs kompletterar därmed vår befintliga verksamhet på ett strategiskt sätt och jag ser fram emot att utöka vårt erbjudande på den belgiska marknaden, säger ägaren och koncernchefen Anders Hedin. När affären är genomförd kommer Hedin Bil att ha totalt 14 anläggningar i provinsen Östflandern i Belgien. Aktiebolaget I.A. Hedin Bil (publ)

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bil-sluter-avtal-om-forvarv-av-ytterligare-tva-mercedes-benz-anlaggningar-i-belgien,c2599019

I.A. Hedin Bil har tillträtt ytterligare fem Mercedes-Benz anläggningar i Belgien

22-Aug-2018 14:33:11 CEST

Efter godkännande av det belgiska konkurrensverket slutfördes idag förvärvet av fem Mercedes-Benz personbilsanläggningar runt Antwerpen. Detta innebär att I.A. Hedin Bil, under varumärket Hedin Automotive, nu finns på tolv platser i Belgien.

Göteborg, den 22 augusti 2018 I början av april 2018 tillkännagavs det att I.A. Hedin Bil, genom dotterbolaget Hedin Belgien Bil AB, ingått avtal med det belgiska bolaget Andries NV om förvärv av dotterbolagen Eddy Joosen NV, Garage A. Swinnen BVBA, Garage Euromotors NV och Garage Vriesdonk NV. Affären, som var villkorad av uppfyllandet av vissa villkor samt det belgiska konkurrensverkets godkännande, har nu slutförts. Detta innefattar övertagandet av fyra stycken fullserviceanläggningar och en begagnat-anläggning för Mercedes-Benz personbilar runt Antwerpen. Anders Hedin, ägare och koncernchef för Anders Hedin Invest AB, sa: -I april tog vi framgångsrikt över driften av sju Mercedes-Benz-anläggningar i Gent. Samtidigt slöt vi avtal om förvärv av fem anläggningar runt Antwerpen. Jag är väldigt glad över att idag konstatera att affären genomfördes enligt plan och att vi därmed tar nästa steg på en mycket intressant marknad. Sedan april 2018 bedriver I.A. Hedin Bil sju Mercedes-Benz-anläggningar i och omkring Gent under varumärket Hedin Automotive. I och med detta förvärv representerar Hedin Automotive tolv anläggningar i provinsen Östflandern i Belgien.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/i-a--hedin-bil-har-tilltratt-ytterligare-fem-mercedes-benz-anlaggningar-i-belgien,c2598323

20 nya arbetstillfällen när Hedin Bil öppnar Ford-anläggning i Nacka

14-Aug-2018 06:30:00 CEST

Hedin Bil fortsätter sin expansion när man till hösten öppnar sin sjunde Ford Hedin Bil-anläggning. På bästa läge i Nacka kommer denna anläggning att generera ett stort antal nya arbetstillfällen.

Göteborg, den 14 augusti 2018 Hedin Bil är idag den största Ford-återförsäljaren i Sverige. Under det senaste året har anläggningar i Segeltorp, Kungsbacka och Eskilstuna tillkommit samt att en etablering i Bromma har påbörjats. Nacka-anläggningen kommer att bli den sjunde single brand-anläggningen för Ford. Det är i Peugeots tidigare lokaler, med bästa läge på Vikdalsgränd 1, vid Värmdöleden, mitt emot Nacka Forum som den nya anläggningen kommer att vara belägen. Anläggningen är 3600 kvadratmeter stor med tillhörande 1100 kvadratmeter parkeringsgarage. Anläggningen kommer att sysselsätta mellan ca 20 personer inom försäljning och servicemarknad. Utöver försäljning av Fords hela sortiment av personbilar och transportbilar, kommer ett ”Begagnatcenter” med försäljning av begagnade bilar av olika märken finnas. Med det breda sortimentet möjliggörs synergieffekter med Hedin Bil-koncernens övriga märken. Planerad att öppna i oktober 2018. Aktiebolaget I.A. Hedin Bil (publ) För lediga jobb gå till www.hedinbil.se/om-oss/jobb/

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/20-nya-arbetstillfallen-nar-hedin-bil-oppnar-ford-anlaggning-i-nacka,c2596134

100 anläggningar i Norra Europa när Hedin Bil förvärvar Ivars Bils Östersundsverksamhet

16-Jul-2018 15:00:00 CEST

Expansionen i norra Sverige fortsätter och den beräknade försäljningen väntas öka med drygt 350 bilar årligen.

Göteborg den 16 juli 2018. Koncernen I.A. Hedin Bil AB har genom sitt dotterbolag Bavaria Sverige Bil AB tecknat avtal om förvärv av Ivars Bils verksamhet i Östersund. Efter överlåtelsen kommer I.A. Hedin Bil att ha 100 anläggningar i Sverige, Norge och Belgien varav 9 stycken drivs av dotterbolaget Bavaria Sverige Bil AB. Förvärvet avser endast Ivars Bils BMW- och Nissanrörelse i Östersund. I dagsläget omsätter verksamheten 105 miljoner SEK, med en försäljning om ca 350 bilar/år. Överlåtelsen berör 16 anställda. Ivars Bil AB fortsätter att bedriva verksamhet i Hoting, Sollefteå och Storuman där man representerar märkena Nissan, Subaru och Citroën. I samband med rörelseöverlåtelsen förvärvas verksamhetsfastigheten av I.A. Hedin Fastighet AB. Johan Frisk, VD för Bavaria Sverige Bil säger: -Vi vill välkomna Ivars Bil i Östersund till vår växande familj. Vi satsar stort på de norra delarna av Sverige och detta förvärv ligger helt i linje med våra planer. Vi ser att den fina verksamhet som Ivars Bil så föredömligt drivit möjliggör stora synergier för oss och det ska bli mycket roligt att både förvalta men också att utveckla affären framåt. Jörgen Ericsson, delägare Ivars Bil AB: -Det känns tryggt för oss att mot våra medarbetare och mot våra kunder att lämna över till en så stor och seriös aktör. En förutsättning för denna försäljning har varit att köparen skall dela våra värderingar, målsättning och vision, och här har vi hittat en fullträff. I denna nya regi är jag fast övertygad om att möjligheterna och mervärdet kommer att växa. Tillträde är planerat till den 1 september 2018. Aktiebolaget I.A. Hedin Bil (publ)

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/100-anlaggningar-i-norra-europa-nar-hedin-bil-forvarvar-ivars-bils-ostersundsverksamhet,c2576315

40 bilar sålda på fyra timmar. Missa inte öppningshelgen för Hedin Bil Malmö/Jägersro

29-Jun-2018 17:00:00 CEST

Efter nästan två år av renoveringar bjuder Hedin Bil Malmö in till öppet hus i helgen. Med större, fräschare och modernare lokaler blir det en helg med mat, dryck och tävlingar, men framför allt – riktigt bra priser. Efter de fyra första timmarna var redan 40 bilar sålda.

Göteborg, 29 jun 2018. Det är med glädje Hedin Bil äntligen kan välkomna kunder på Öppet hus i helgen. Hedin Bil ligger kvar på samma adress på Jägersrovägen 100, men besökarna till helgens Öppet hus kommer knappast att känna igen sig från senast de var där. Dels för att lokalerna nu är större, ljusare och fräschare, men också för att man just denna helg bjuder till lite extra. -Det är ett jättestort och nödvändigt arbete som pågått att bygga om lokalerna till den höga standard som är Hedin Bils signum. Vi förvärvade dessa lokaler av Bil Partner 2014, och redan då tog vi med i planeringen att en ordentlig uppfräschning skulle göras. Besökarna kommer att se hur vi nu lagt upp anläggningen som ett riktigt bilvaruhus där varje bilmärke fått sin egen avdelning med sina egna utbildade och dedikerade säljare, säger Anders Hedin, Ägare och Koncernchef för Hedin Bil. Under öppningshelgen kommer anläggningen att ha alla säljare på plats för att visa sina modeller och svara på de frågor som besökarna har. Dessutom kommer många modeller att säljas till riktigt låga priser. – Vi ska ha ett klassiskt öppet hus, men lite större och bättre. Vi kommer inte ha någon scen med artist. Istället bjuder vi på det våra besökare verkligen vill ha i form av extra bra service och ännu bättre priser än vanligt, säger Conny Robertsson företagschef för Hedin Bil i Södra Skåne. Men lite festligheter blir det såklart. Grillbuffé hela helgen, tävlingar och möjlighet att vinna priser och provkörningspresenter till de som nyttjar möjligheten att prova en ny bilmodell från det stora utbudet av modeller som finns hos Hedin Bil i Malmö. – Vi tror att många kommer att bli förvånade över hur fint och bra det har blivit och hoppas att de vill sprida ordet. Nu är vi det bilvaruhus som Malmö saknat och den mest naturliga platsen att besöka om man vill titta på och prova många olika märken eller modeller, erbjuda våra kunder i regionen toppmoderna faciliteter och den bästa servicen, avslutar Conny. Öppet Hus-helgen varar från fredag 29 juni till söndag 1 juli. På fredagen är det extraöppet till klockan 19 och på lördag och söndag till 16.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/40-bilar-salda-pa-fyra-timmar--missa-inte-oppningshelgen-for-hedin-bil-malmo-jagersro,c2561589

Hedin Bil förvärvar Amerikaspecialisten Ernryd Cars tillgångar

15-Jun-2018 11:00:00 CEST

Hedin bil tar över delar av tillgångarna och verksamheten flyttas till nya lokaler.

Göteborg, den 15 juni 2018 Under 2017 blev Hedin Bils systerbolag, KW Automotive SA, utsedd till officiell Europa-importör av FCA-märkena Dodge och RAM. För att finna ytterligare synergieffekter och utveckla rörelsen vidare, tecknade idag I.A. Hedin Bil AB, genom sitt dotterbolag Hedin Stockholm Bil AB avtal om förvärv av tillgångarna i Ernryd Cars AB. Verksamheten kommer att bedrivas vidare i Hedin Bils helt nya Flagship Store i Kungens Kurva. Förvärvet rör sex stycken medarbetare, samt ägaren Stefan Ernryd. Alla berörda kommer genom förvärvet att anställas i Hedin Stockholm Bil AB. -Jag är mycket nöjd över detta tillskott av kunskap och kompetens. Genom förvärvet stärker vi ytterligare upp rörelsen och vår nya Flagship Store i Kungens Kurva har ett starkt produktutbud och medarbetare som matchar, säger Anders Hedin, Koncernchef och ägare Anders Hedin Invest AB. Ernryd Cars har sedan starten 1986 haft ett tydligt fokus och en outtröttlig passion för amerikanska bilar och är idag en ledande aktör på den svenska marknaden. Under 2017 omsatte bolaget 109 MSEK. På den nya Hedin Bil-anläggningen på Smista Allé 11 i Kungens Kurva bedrivs försäljning och fullservice av märkena Dodge, RAM, Fiat Professional samt Abarth, Alfa Romeo och Jeep. Stefan Ernryd tillträder i samband med förvärvet rollen som platschef på anläggningen: -Det känns mycket bra att jag och mitt team fått denna fina möjlighet att ansluta oss till Hedin Bil för att utveckla denna mycket speciella rörelse. Vår passion tar aldrig slut och vi brinner för att ge våra kunder bästa tänkbara service. Nu har vi förutsättningarna att välkomna många nya kunder till oss framöver, säger Stefan Ernryd.

Visa mer: https://news.cision.com/se/i-a-hedin-bil-ab/r/hedin-bil-forvarvar-amerikaspecialisten-ernryd-cars-tillgangar,c2549563