Fem utflyktsmål du kan göra med bilen i sommar

Sverige är fyllt av smultronställen och man behöver inte ta sig speciellt långt för att kunna njuta av natur och sevärdheter. Så varför inte packa väskan något lättare i sommar och ta bilen till ett par utflyktsmål. Vi har tagit fram fem fina tips på destinationer i vårt avlånga land ni kan semestra på.

Helsingborg

Hur tar man sig hit? Vägarna till Helsingborg är många och bra. E20 går igenom staden från norr till söder och österifrån anländer du smidigast hit via E4:an.

Denna kuststad i nordvästra Skåne bjuder på mängder av sevärdheter och livlig stadsmiljö. Tropical Beach ut på Parapeten, utmed piren, bjuder på exotisk tillvaro under sommarhalvåret med sin naturliga sandstrand och planterade palmer. Ett perfekt mål för den som vill svalka sig i sommarvärmen. För den som är historiskt lagd kan en utflykt till Sofiero Slott passa, med fina grönområden och promenadstråk.

Kivik

Hur tar man sig hit ? Kivik ligger i östra delen av Skåne och sammankopplas av något mindre vägar (19 och 9). Passa på att njut av Österlen på vägen dit.

Kivik beskriver sig själva som ”Fiskebåtar, äppelodlingar, marknader och massor av kultur”  och vi kan inte annat än att hålla med. Utöver det kända musteriet som är ett klassiskt besöksmål i staden kan man även besöka Kivik Art Centre, som bjuder på konst och arkitektur. Som kuststad finns även närheten till vatten och bad.

Sälen

Hur tar man sig hit? Sälen ligger längs med väg 66 som binds samman av E16 samt E45.

Ett otroligt besöksmål på vintern men en tillika härlig upplevelse under sommarhalvåret. Sälen bjuder på flertalet aktiviteter för så väl äventyraren som den som föredrar lugnet. Trail running, cykling och vandring är tre populära utomhusaktiviteter på sommaren. Vill man varva med inomhusaktiviteter kan ett besök i Sälens Glashytta vara väl på plats.

Höga kusten

Hur tar man sig hit? Geografiskt sett ligger Höga kusten mellan Härnösand och Örnsköldsvik och binds samman av E4:an.

Det välkända kustområdet i Ångermanland kallas Höga kusten. Området är känt för sina höga klippor (därav namnet) och sin rika natur. Här hittar du vackra vandringsleder och spännande cykelspår. Glöm inte fiskespöet då det bjuds på havsfiske och laxfiske i världsklass. Höga kusten har varit bebott i över 7000 så det råder ingen brist på historiska platser att besöka.

Marstrand

Hur tar man sig hit? Marstrand ligger väster om Kungälv och går utmärkt att färdas till via bil. Närmsta motorvägarna är E6 och E45.

Ett besök på västkusten bör alltid generera en visit till Marstrand. En historisk stad med en förkärlek till havet. Passa på att besöka historiska Carlstens fästning och lär dig mer om den 300 år gamla byggnaden som vakar över Marstrand. Ta en promenad runt samhället och upplev den unika arkitekturen.

Hitta närmsta anläggning

Vi har över 70 anläggningar runt om i hela Sverige. Vi erbjuder allt ifrån nybilsförsäljning, begagnat, service- & verkstad samt reservdelsförsäljning.

Se alla anläggningar