Glasreparationer

Laga stenskott eller byt vindruta hos oss

Vindrutan är en viktig del av bilens konstruktion och de många säkerhetssystem som finns i bilarna idag. Därför är det extra viktigt att den tas om hand på rätt sätt och så som biltillverkaren har tänkt. Att ha en vindruta i bra skick är också direkt avgörande för hur bar man som förare ser när man kör bilen.

Experter på bilglas

Att låta oss som auktoriserad verkstad laga ditt stenskott eller byta din vindruta är ett smart val.

För oss som är märkesutbildade är det glasklart vilken metod, vilken vindruta och vilket lim som biltillverkaren rekommenderar för att just din bil ska fungera som den ska och så säkert som möjligt. En viktig del är också att säkerställa att den teknik som är placerad i bilens vindruta fungerar som den ska efter en glasreparation eller ett vindrutebyte vilket vi har verktygen och systemen för att göra.

Vi samarbetar också med de allra flesta försäkringsbolagen vilket gör processen för dig som kund smidig.

Boka tid för glasreparation

De allra flesta av våra verkstäder erbjuder alla typer av glasreparationer och rutbyten.   Boka tid snabbt, smidigt och enkelt här.

Laga stenskott eller byta vindruta

I första hand försöker vi alltid att laga stenskott i vindrutan. Våra bilglasmästare har specialutbildning och lång erfarenhet både av att laga stenskott och att utföra rutbyten och kan avgöra om din vindruta går att laga eller om den behöver bytas ut.

Storleken på stenskottet och vart det sitter avgör om det går att laga eller om man behöver byta vindruta. Det finns även en begränsning på antalet stenskott som man får lov att laga innan man behöver byta vindruta. Allt såklart med säkerheten i åtanke.

Är det en mindre glasskada räcker det ofta med att laga vindrutan vilket går snabbt och självrisken är ofta låg. Därför är det bra att ta kontakt med oss så snabbt som möjligt efter att du fått ett stenskott för att undvika att skadan förvärras och vindrutan till exempel spricker. Har du ett stenskottsplåster är det ett bra sätt att skydda ditt stenskott i väntan på reparation av vindrutan.

När behöver man byta vindruta?

Är stenskottet olyckligt placerat, stort eller om det finns flera tidigare lagningar kan man behöva byta vindruta. Även när bilen rullat ett antal år kan det vara klokt att byta oavsett om den har några stenskott eller sprickor eftersom rutan slits i takt med att bilen körs och utsätts för väder och vind.

Varför behöver man byta vindruta?

Eftersom vindrutan är en viktig del av bilens konstruktion och de säkerhetssystem som finns i bilar idag är det viktigt att den är i gott skick så att allt fungerar som det är tänkt. Även för förarens sikts skull är det viktigt att byta vindrutan när den är skadad eller sliten. Man bör med andra ord byta vindrutan när den är skadad och/eller sliten för sin och sina medtrafikanters säkerhet.

Vad kostar det att byta vindruta?

Kostnaden för att byta vindruta beror på vilken försäkring du har. Generellt har många av försäkringsbolagen en fast självrisk när det gäller både stenskottslagning och vindrutbyte. Vi samarbetar med de allra flesta försäkringsbolagen vilket gör processen för dig som kund smidig.

Boka tid på våra auktoriserade verkstäder

De allra flesta av våra verkstäder erbjuder alla typer av glasreparationer och rutbyten. Så gör ett smart val och och låt oss ta hand om din bil även när det gäller glasreparationer och vindrutebyten. Boka tid enkelt och när det passar dig här

service

Boka tid för Hjulskifte

Snart är det dags att sätta på sommardäcken på bilen. Boka tid snabbt, smidigt och enkelt online.

Boka service