Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen. Läs mer

När på året ska man byta däck

Datum och regler kring däckbyte

I Sverige måste vi enligt lag ha vinterdäck mellan 1 december till 31 mars när det råder vinterväglag. Dubbdäck är tillåtet från 1 oktober till 15 april och endast om det är vinterväglag.

Vad är då vinterväglag? Det räknas som vinterväglag när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen, det är polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig. Det är med andra ord tillåtet att använda sommardäck från 1 april till 30 november, om det inte råder vinterväglag.

Vill du boka tid för hjulskifte eller plats på vårt däckhotell? Det gör du enklast och när det passar dig via vår nya onlinebokning

Att välja rätt däck

Det som avgör valet av däck är klimat, körsätt och kvalitet. Vårt varierande klimat ställer höga krav på däcken. Visste du till exempel att på våta vägar är bromssträckan upp emot tre gånger så lång som på torrt väglag?

Läs mer