Företagsleasing

Företagsleasing bil

Hedin Bil har Sveriges bredaste utbud av tjänstebilar med över 30 bilmärken i portföljen. Här hittar du nya och begagnade personbilar, transportbilar, och lastbilar.

Som tjänstebilpartner erbjuder Hedin Bil expertkunskap för stora och små bolag. Vi skräddarsyr lösningar som passar företags budget och behov.

 

Helhetslösningar för ditt företag

Hos Hedin Bil får ni expertkunskap inom företagsleasing. Utöver leverans av fordon, hjälper vi också till att sätta upp en tjänstebilspolicy för de företag som inte har en sådan på plats. Tillsammans gör vi en behovsanalys, guidar er genom olika skatteregler som t.ex. Bonus Malus och formar ett ramverk för bolagets tjänstebilspolicy.

Med Hedin Bil som er tjänstebilspartner får ni:

  • Sveriges bredaste valbarhet med över 30 bilmärken i portföljen
  • Komplett hantering av företagets vagnpark
  • Minimal administration
  • Total kostnadskontroll
  • Tillgänglighet med över 100 anläggningar i Sverige

Kontakta oss för att få goda råd till ett smart upplägg för ditt företag!

Hur fungerar företagsleasing?

Billeasing har blivit en populär lösning för både privatpersoner och företag. Leasing är ett sätt att långtidshyra ett fordon, vanligtvis 36 månader, utan att behöva äga det. För företag är det ofta en smidig lösning då du betalar en månadskostnad och inte behöver binda upp kapital. Dessutom har företaget möjlighet att dra av 50 % av momsen på leasingavtalet, till skillnad från om du istället skulle köpa en bil via avbetalning på företaget.

Det finns två typer av leasingalternativ för dig som företag - operationell och finansiell leasing. Enkelt förklarat så står leasingföretaget för risken vid operationell leasing och leasetagaren vid finansiell leasing. Läs mer under respektive leasingalternativ för mer information.

 

Finansiell leasing

Finansiell leasing för företag är ett sätt att hyra bil där leasinghyran bokförs som en hyreskostnad. Det innebär att företagets mätbara styrka (soliditet) inte förändras samt att likviditeten inte påverkas såsom ett kontantköp gör.

Vid val av finansiell leasing som finansieringslösning bestämmer ni som bolag om Hedin Bil eller leasingtagaren ska stå för kringtjänster som service, underhåll, försäkring etc. Beroende på vad era behov är så hittar vi tillsammans en lösning som passar erat bolag bäst.

Kontraktstiden respektive restvärdet överensstämmer vanligtvis med bilens ekonomiska livslängd och restvärdet garanteras av leasetagaren.

Det finns flera fördelar med finansiell leasing för företaget. Halva momsen är avdragsgill på alla leasinghyror. Det vill säga på både första förhöjda leasinghyran (extra leasinghyra) och på de löpande. Leasinghyran är dessutom avskrivningsbar till 100%. Eventuellt övervärde på restvärdet efter kontraktstiden tillfaller leasetagaren.

 

Operationell leasing

Med operationell leasing hyr/leasar du fordonet istället för att köpa tillgången. Till skillnad från finansiell leasing överlåter du hela finansiella ansvaret och risken till leasingföretaget. Du som företag lämnar på så sätt över ansvaret av bilens restvärde (andrahandsvärde) och försäljning till leasinggivaren. All företagsleasing, både finansiell och operationell leasing, ger dig som kund möjlighet att dra av halva momsen på leasingavgiften.

I och med att den ekonomiska risken och ansvaret ligger hos leasinggivaren är det vanligt att kringtjänster såsom service, försäkring, vinterdäck, skifte och förvaring ingår.

Tillsammans med vår samarbetspartner Unifleet har vi utvecklat ett helt nytt sätt att ha företagsbil. Allt sker online, från bilinköp till körjournal och fakturahantering. Unifleet tar hand om all administration och samlar kostnaden på en månadsfaktura.