ATT VÄLJA RÄTT DÄCK

Vad är viktigt att tänka på i valet av däck?

Kör du mest långa sträckor på motorväg kan det vara skönt med ett däck som ger bästa möjliga komfort – bra rullmotstånd minskar dessutom bränsleförbrukningen och påverkan på miljön. Kör du mest i stadstrafik bör du välja ett däck med den bästa bromsförmågan.

 

Hitta dina däck i vår webbshop

I vår webbshop hittar du vårt sortiment av däck, fälg och kompletta hjul och kan på ett smidigt och enkelt sätt beställa nya däck till någon av våra anläggningar eller för hemleverans.

Webbshop Däck

 

Vi hjälper dig välja rätt däck

Vi på Hedin Bil har lång erfarenhet av olika typer av däck och ett tätt samarbete med både biltillverkare och däcktillverkare vilket gör att vi kan guida dig fram till det bästa alternativet för just din bil och dina behov.

 

Vad ska jag tänka på när jag väljer däck?

Att veta vilka däck man har på sin bil är inte alltid så lätt att veta. Därför har vi gjort en guide för dig så att ditt däckbyte ska underlättas.

1 - Hur kan jag kontrollera däckens slitage?

Ett verktyg som nästan alla har hemma, ett måttstock eller linjal. Placera verktyget i däckets mönsterdjup och mät därefter om däckets mönsterdjup är godkänt. 

2 - Vad är gränsen på förslitna däck?

Lägsta lagliga mått sommar: 1,6 mm
Rekommenderat mått: 3 mm

Lägsta lagliga mått vinter: 3 mm
Rekommenderat mått: 5 mm

 

3 - Hur kan jag se däckets dimension? 

För att kolla vilka dimensioner ditt däck har kan du antingen kolla ditt registreringsbevis eller kolla på det befintliga däcket. Ett däck kan exempelvis ha: 185/65 R15 80H, då är det dessa siffror som du ska matcha.

 

Dags att byta däck

Vid varje däckbyte du gör hos oss kommer du att få reda på ditt däckslitage och när det är dags att köpa nya däck. Att byta däck inför varje säsong är en viktig del för din och andras säkerhet på vägarna. Har du dina däck incheckade på vårt däckhotell kontrollerar vi mönsterdjupet inför varje säsong.

För att läsa mer om våra sommardäck gör du det här.
För att läsa om vårt utbud för vinterdäck, då gör du det här.