Tjänstebilar

Tjänstebilar och förmånsbilar hos Hedin Bil 

Hos oss finns ett stort utbud av olika tjänstebilsalternativ från över 30 bilmärken. Oavsett vad du söker hjälper vi dig hitta helt rätt bil för dina behov. Många finns dessutom i lager så att du snabbt kan få din nya bil levererad.

Är du ansvarig för inköp av företagsbilar och intresserad att läsa mer om Hedin Bils finansieringsalternativ och andra tjänster för företagare - läs mer på vår företagssida.

Förmånsvärde - värt att veta

Som tjänstebilsförare är förmånsvärdet ett viktigt begrepp att ha koll på, det ligger nämligen till grund för den skatt du som förare ska betala för att använda bilen privat. Att ha tillgång till en tjänstebil räknas som en förmån, eller en form av lön om man så vill - vilket leder till att du behöver betala skatt för detta. I dagens läge där det finns ett stort urval av miljöbilar, såsom laddhybrider och elbilar, finns en möjlighet att få ett lägre förmånsvärde och därmed lägre skatt jämfört med om du väljer en bil som drivs av fossila drivmedel som bensin eller diesel.

Om finansiell leasing av tjänstebil

Finansiell leasing kan enkelt liknas vid ett banklån för att finansiera bilen. Det innebär att en del finansierar själva bilen och den andra delen som är skriven på leasingkontraktet står för alla plötsliga kostnader.

Restvärde

Ett restvärde betyder det värdet som finns på bilen som den har när bilen återlämnas efter avslutat leasingperiod. Leasingtagaren står även för risken av restvärdet som bilen har, det vill säga eventuell värdeminskning av fordonet eller om ett övervärde finns vid tillbakaleverans.

Fördelarna som finns vid finansiell leasing är valfriheten att kunna avsluta eller ytterligare förlänga leasingen, eller till och med köpa loss bilen. Inom finansiell leasing erbjuds en tilläggstjänst som är biladministration. Där samlas alla fakturor som rör bilen, vilket underlättar om ett företag har en stor vagnpark.

Operationell leasing

Operationell leasing innebär leasing med fullservice, där finansiering, värdeminskning, service, reparationer, försäkring, skatt och vinterhjul ingår. Man blir garanterad restvärdet vilket betyder att personen som leasar inte står för värdeminskningen av bilen vid tillbakalämning. Bilen/bilarna belastar inte resultaträkningen utan det sker istället en hyreskostnad, detta gäller företag med en vagnpark.