Byta vindruta

Vi hjälper dig med att byta vindruta

När skadan är framme och vindrutan inte går att laga eller är i sådant skick att den inte bör repareras på grund av säkerhetsskäl då finns vi på Hedin Bil här för dig. Våra auktoriserade verkstäder är specialutbildade på glas för att hantera glasreparationer och byte av vindruta på bästa sätt. För oss som är märkesutbildade är det glasklart vilken metod, vilken vindruta och vilket lim som biltillverkaren rekommenderar för att just din bil ska fungera som den ska och så säkert som möjligt. En viktig del är också att säkerställa att den teknik som är placerad i bilens vindruta fungerar som den ska efter en glasreparation eller ett vindrutebyte vilket vi har verktygen och systemen för att utföra.

När behöver man byta vindruta?

Är stenskottet olyckligt placerat, för stort eller om det finns flera tidigare lagningar kan vindrutan behöva bytas. Även när bilen rullat ett antal år kan det vara klokt att byta oavsett om den har några stenskott eller sprickor eftersom rutan slits i takt med att bilen körs och utsätts för väder och vind.


Varför behöver man byta vindruta?

Eftersom vindrutan är en viktig del av bilens konstruktion och de säkerhetssystem som finns i bilar idag är det viktigt att den är i gott skick så att allt fungerar som det är tänkt. Även för förarens sikt är det viktigt att byta vindrutan när den är skadad eller sliten. Man bör med andra ord byta vindrutan när den är skadad och/eller sliten för sin egen och sina medtrafikanters säkerhet.

Vad kostar det att byta vindruta?

Kostnaden för att byta vindruta beror på vilken försäkring du har. Generellt har många av försäkringsbolagen en fast självrisk när det gäller både stenskottslagning och vindrutbyte. Vi samarbetar med de allra flesta försäkringsbolagen vilket gör processen för dig som kund smidig.

Boka tid på våra auktoriserade verkstäder

De allra flesta av våra verkstäder erbjuder alla typer av glasreparationer och rutbyten. Så gör ett smart val och låt oss ta hand om din bil oavsett om det gäller att laga ett stenskott eller byta en vindruta.

boka tid