ac service

Boka AC service online

AC (air condition) är bilens luftkonditioneringssystem. Den justerar ventilation, värme och kyla och är en viktig del av bilens bekvämlighet. AC-systemet är ett slutet system som inte behöver servas utöver de punkter som utförs på den ordinarie servicen, t.ex. kontrollera drivrem till AC kompressor och byta kupéfilter.

Upptäcker du att AC-systemet har en dålig lukt eller kyler sämre än normalt är det dags att boka en tid på din närmaste verkstad. Vi på Hedin Bil är auktoriserade för över 30+ bilmärken och finns från Uppsala i norr till Lund i söder. Boka tid online!

boka verkstadstid

Vad ingår i en AC service?

  • Felsökning
  • Reperation
  • AC rengörning (avlägsna dålig lukt från systemet)

AC service pris

AC Reparationer täcks oftast av nybilsgaranti och när garantin slutar att gälla så kan du använda dig av försäkringen. Dock har försäkringen en tids och milbegränsning och den skiljer sig åt mellan de olika försäkringsbolagen. För att ta reda på de får man kontrollera sina försäkringsvillkor eller kontakta sitt försäkringsbolag.

Priset varierar en del och skulle du ha en bil utan nybilsgaranti och försäkring (eller att ditt försäkringsbolag inte av någon anledning inte skulle ta kostnaden) så kan du räkna med ett pris på cirka 2 000 kr för en felsökning.

Hur ofta bör jag göra en AC service?

AC-systemet har ingen serviceintervall utan avgörs av dig om du märker en försämrad effekt.

Hur avgör jag om AC behöver servas?

Om du märker att AC-systemet kyler sämre än normalt eller har en dålig lukt är det dags att kontakta din närmaste verkstad för kontroll.

Hur kan jag själv underhålla AC-systemet?

AC-systemet mår bra när det används, det bästa sättet att öka livslängden på ditt AC-system är att alltid låta AC-system var aktiverat även under vintertid. Det motverkar även att det bildas bakterier i systemet som skapar dålig lukt.

Våra 80+ anläggningar finns från Uppsala i norr till Lund i söder. Hitta din närmsta märkesverkstad eller boka ac-service direkt online.