ac service

Boka AC service online

Air Condition är bilens luftkonditioneringssystem. Den justerar ventilation, värme och kyla och är en viktig del av bilens bekvämlighet. Denna funktion i ditt fordon är ett slutet system som inte behöver servas utöver de punkter som utförs på den ordinarie servicen, t.ex. kontrollera drivrem till AC kompressor och byta kupéfilter.

Upptäcker du att ditt kylsystem i bilen har en dålig lukt eller kyler sämre än normalt är det dags att boka en tid på din närmaste verkstad. Vi på Hedin Bil är auktoriserade för över 30+ bilmärken och finns från Uppsala i norr till Lund i söder. Boka tid online!

boka verkstadstid

Vad ingår i en service?

  • Felsökning
  • Reperation
  • Rengörning (avlägsna dålig lukt från systemet)

AC service pris

Dessa reparationer täcks oftast av nybilsgaranti och när garantin slutar att gälla så kan du använda dig av försäkringen. Dock har försäkringen en tids och milbegränsning och den skiljer sig åt mellan de olika försäkringsbolagen. För att ta reda på de får man kontrollera sina försäkringsvillkor eller kontakta sitt försäkringsbolag.

Priset för att fylla på AC eller en AC-service varierar en del. Skulle du ha en bil utan nybilsgaranti och försäkring (eller att ditt försäkringsbolag av någon anledning inte skulle stå för kostnaden) så kan du räkna med ett pris på cirka 2 000 kr för en service.

Hur ofta bör jag göra en service?

Det finns ingen serviceintervall som man kan gå efter, utan det avgörs av dig om du märker en försämrad effekt. 

Tips och råd!

För att upprätthålla ett väl fungerande AC-systemet och maximera dess livslängd, råder vi till att använda systemet regelbundet, även under vintertid. Genom att låta det vara aktiverat under kallare förhållanden förhindrar man även att det bildas bakterier i systemet som skapar dålig lukt.

Våra 100+ anläggningar finns från Uppsala i norr till Lund i söder. Hitta din närmsta märkesverkstad eller boka AC-service direkt online.