Plåt- och lackskador

Experter på plåt- och lackskador

Hedin Bil har skadeverkstäder som är experter på plåt- och lackskador. Är olyckan framme och du behöver hjälp så kan du känna dig trygg i att Hedin har personal som kan hjälpa dig på bästa sätt. Boka ett besök för din plåt eller lackskada här.

Små bucklor och lackskador

Trånga parkeringsrutor och stressade medtrafikanter är en vanlig anledning till mindre repor och bucklor. Det är så klart aldrig roligt när skadan sker men det är väldigt viktigt att agera direkt. En skada i lacken kan snabbt leda till rostskador.

Beroende på skadans omfattning så går det att laga själv. Nedan ser du några tips ifall du vill laga det själv:

  • Se till att skadan är ren och framförallt fri från rost. Finns rost så bör detta slipas ner först för att reparationen ska hålla.
  • Finns det lös lack så måste den petas bort. Ett tips här kan vara att sätta en bit maskeringstejp över skadan och sedan dra av tejpen för att få med eventuella lackrester.
  • Bilen bör vara torr och ha en temperatur över 15 grader.
  • Börja med att lägga grundfärg, när det torkat avslutar du med baslack och klarlack. Tips är att använda en fin pensel, tändsticka eller dylikt.

Känner du dig inte trygg med att utföra detta själv eller att skadan är för stor så kan du boka in en Skadebesiktning online hos oss. Vill du läsa mer om våra skadeverkstäder och vad som är bra att tänka på så kan du göra det här.

Bättring av lacken

En äldre bil kan ofta tappa sin lyster och även samlat på sig repor, stenskott, och andra skönhetsfel. Är din bil i behov att få en uppfräschning så kan du boka upp en tid hos oss så hjälper vi dig att förbättra lacken. Gör din bokning direkt online här.

Plastreparation

Karossen på bilen kan lagas på olika sätt då vissa delar är av plast. När det kommer till plastdelarna så har varje plastdel en specifik märkning som kan nyttjas för att förklara hur det ska hanteras vid en reparation.

Fixa bucklor på bilen

Många mindre bucklor går att åtgärda snabbt, vilket är något vi rekommenderar er som bilägare att göra då det är en faktor som påverkar bilens värde. Via våra skadeverkstäder kan du få hjälp att fixa din buckla.

Beroende på storlek, placering och om det är en konkav eller konvex buckla så finns det olika tillvägagångssätt för att åtgärda skadan. Är det exempelvis en mindre konkav buckla som sträcker sig över ett lite större område så pressar man oftast ut bucklan med hjälp av speciella verktyg.

Boka en tid hos oss så hjälper vi dig att bedöma skadan på din bil och hur man på bästa möjliga sätt fixar bucklan. Boka upp din tid här.