laga stenskott

Vi hjälper dig med att laga stenskott

Att laga ett stenskott i tid är något vi starkt rekommenderar. Ett stenskott är en skada som snabbt kan åtgärdas men också en skada som kan leda till att hela vindrutan spricker. Att agera direkt innan glaset spricker sparar både tid och pengar.

Vi på Hedin Bil har specialutbildad personal med lång erfarenhet både av att laga stenskott och utföra rutbyten. Vi kan med hjälp av vår expertis avgöra om din vindruta går att laga eller om den behöver bytas ut. I första hand ska stenskottet lagas om det är möjligt.

boka tid

När kan man laga ett stenskott?

Det finns flera parametrar som avgör om ett stenskott kan fixas, där är storleken, placeringen och hur länge stenskottet funnits avgörande om det går att laga eller om hela vindrutan behöver bytas ut. Det finns även begränsningar på antalet stenskott som man får lov att laga innan vindrutan måste bytas. Allt såklart med säkerheten i åtanke. Ett tips inför en stenskottslagning är att sätta på ett stenskottsplåster, det hjälper till att skydda skadan fram tills reparationen.

Hur stort stenskott kan man laga?

Det beror på var stenskottet sitter på vindrutan. Ett generellt mått är att reparera stenskott upp till 3 cm.

Se video för mer detaljerad information:

 

Hur lagar man ett stenskott?

För att laga ett stenskott används en diamantborr för att borra bort skadan och därefter fylls hålet med en specifik lagningsvätska. När vätskan stelnat så slipas och poleras ytan tills den är slät och blank.

Vad kostar det att laga ett stenskott?

Vid stenskottslagning går det via din försäkring, vilket innebär att det beror på vad du har för typ av bilförsäkring samt vilket försäkringsbolag du använder. Ett vanligt spann vid minst halvförsäkring är 0-200 kr per stenskott i självrisk.

För att ta reda på exakt kostnad, kontakta ditt försäkringsbolag.

Boka tid på våra auktoriserade verkstäder

De allra flesta av våra verkstäder erbjuder alla typer av glasreparationer och rutbyten. Så gör ett smart val och och låt oss ta hand om din bil oavsett om det gäller att laga ett stenskott eller byta en vindruta.

boka tid