Så handlar du

Hos Hedin Bils webbshop har du möjlighet att välja från ett brett utbud av däck, fälg och hjul till din bil. Vi erbjuder hemleverans eller hjulskifte med däckhotell på våra anläggningar runt om i landet. Vi har däckverkstäder på alla våra anläggningar över hela landet.

Det första du ska göra för hitta rätt produkt till din bil är följande:

1. Välj bil

Börja med att skriva in ditt registreringsnummer. Du kan också söka genom att välja bilmärke. De produkter som kommer att visas är det som kommer att passa det fordon du skrev in.

guide-kassa

I nästa steg nedan ska du välja om du är ute efter:

  • Vinterhjul
  • Vinterdäck
  • Sommarhjul
  • Sommardäck
  • Fälg

guide-kassa

Om du köper lösa däck var noga att kontrollera vilken dimension du har på din bil idag. Om du är osäker kan du alltid gå ut och titta på dina däck. Där står alltid dimensionerna fysiskt på däcket. Ex 215/50R18. Den första siffran 215 står för bredden, 50 står för profilen och 18 för dimensionen. Skriver du in fel dimension kommer inte dina nya däck passa på din befintliga fälg.

Om du har valt vinterhjul eller sommarhjul så får du istället bara välja tummen på fälgen då vi har koll på vilken fälg och vilket däck som passar varandra.

guide-kassa

2. Sortiment

Här kommer du bara se produkter som kommer att passa den bil eller de dimensioner du skrivit in tidigare. Om du köper hjul till en bil som stödjer TPMS så får du en fråga om du vill lägga till det, se bilden nedan. TPMS är viktigt för att bilen ska kunna läsa av däcktrycket i din bil. Bilen kan då känna av när trycket sjunker, exempelvis vid en punktering. Om din bil inte stödjer TPMS så dyker det inte upp någonting.

På alla däck tillkommer en kostnad på 20 kr per däck som en miljöavgift.

guide-kassa

3. Kassa

I kassan ser du nu en summering av din beställning. Du får först välja leveranssätt. Antingen väljer du hemleverans och får då produkten levererad till din tomtgräns. Vill du ha hjälp med monteringen så erbjuder vi verkstadstjänster på våra anläggningar runt om i Sverige. Här kan du även få hjälp med däckhotell och montering av lösa däck och fälg. Efter att du valt tjänst får upp en guide där du väljer verkstaden närmast dig och bokar en tid. Du kommer att få en separat bekräftelse på verkstadsbokningen efter köpet är genomfört.

Efter du valt leveranssätt så kan du välja mellan tre olika betalsätt: Kort (VISA eller MasterCard), faktura 30-60 dagar samt räntefri delbetalning via Resurs Bank.

Efter du genomfört köpet så kommer vi påbörja din order. Om produkterna finns på vårt lager så skickas de efter ca 3-5 vardagar. Finns produkterna på ett externt lager så skickas de efter ca 7-10 vardagar.


Tack för ditt köp och hoppas du blir nöjd! Har du några frågor tveka inte kontakta oss på order@hedinbil.se.

guide-kassa