Vi håller stängt under midsommarhelgen!

Under Midsommarhelgen 21-23/6 håller alla anläggningar stängt. Vi önskar er välkomna tillbaka igen efter ert midsommarfirande. Glad midsommar önskar vi på Hedin Bil!

HENRIK, SÄLJANSVARIG

Medarbetarintervju med Henrik, säljansvarig

Jag har enligt mig världens roligaste jobb! Mitt jobb som begagnatansvarig säljare innebär att jag har ett varierat jobb med många olika arbetsuppgifter. För mig är det viktigt att känna att jag har koll när dagen börjar, därför börjar mina arbetsdagar alltid med att kolla min ”att göra lista” för att sedan gå igenom mail och telefonsamtal från dagen innan. Vissa saker går på rutin, som att kolla lagerlistan, vilka bilar jag har i lager, vilka bilar som ska på rekond och vilka bilar som ska ut på nätet. Men det mesta under min dag är sådant jag aldrig kan förutspå, vilket är det som jag älskar. Jag får under en jobbdag besvara en hel del samtal och mail, hjälpa kunder i hallen, räkna på inbyten, finansieringsförslag, offerter och givetvis sälja bilar.

Jag började på Hedin Bil som begagnatsäljare men blev snabbt erbjuden ett jobb som ansvarig säljare vilket jag tackade ja till. Nu har jag jobbat här i över två år och det bästa med mitt jobb är friheten under ansvar. Jag styr själv min dag och hur jag lägger upp den. Jag brukar säga att man aldrig blir en pinne i produktionen här på Hedin Bil. Sen är jag väldigt intresserad av bilar och försäljning, vilket gör mitt jobb extra roligt. Förutom mötet med kunderna är det ju även ett plus att man har möjligheten att påverka sin egen lön också eftersom vi jobbar med en provisionsmall. Kämpar du hårt och gör en bra månad så blir du belönad för det. Har man en bra dag på jobbet och säljer många bilar får man en kick av försäljningen och det tycker jag är det roligaste med att vara bilförsäljare.

För att lyckas i denna roll behöver du alltid vara tillgänglig och finnas på plats. Svara i telefon, ta emot kunder i hallen och vara trevlig och tillmötesgående. Det är mycket viktigt att du engagerar dig i kunden och kan ge förslag och lyssna på deras behov. Sen är det otroligt viktigt att kunna ha många bollar i luften samtidigt vilket även gör att du måste vara stresstålig. Arbetsplatsen är fartfylld och spännande och jag har lärt mig otroligt mycket längst vägen. Det finns stora utvecklingsmöjligheter inom företaget, tar man sitt ansvar och visar framfötterna har man möjlighet att komma hur långt som helst.

I början av din karriär som bilförsäljare kan det gå lite knackigt, mitt råd då är att inte ge upp. Det brukar oftast ta en stund innan man kommer in i försäljningen. Kämpa vidare, det gäller att vara uthållig. Sen hjälper det ju att ha bra kollegor. Kollegorna är otroligt viktiga för mig och vi har en go stämning på jobbet varje dag.

LEDIGA JOBB

Är du intresserad av att arbeta hos oss? Vi är ett snabbväxande företag och letar kontinuerligt efter skickliga och entusiastiska medarbetare. Vilken tjänst är rätt för dig?