INEOS Grenadier

INEOS Grenadier har kommit till Sverige

Under 2017 identifierade INEOS ordförande Jim Ratcliffe, en bilentusiast och erfaren äventyrare, ett hål i marknaden för en avskalad och kompromisslös  terrängbil. INEOS Automotive Limited bildades och ett seniort team sattes samman för att förverkliga visionen med ett nytt perspektiv på terrängbilsutveckling och tillverkning. Genom att kombinera robust brittisk anda med tysk ingenjörskonst konstruerar de fordon för alla väderförhållanden. INEOS bilar är skapta för att ge klassens bästa terrängegenskaper, hållbarhet och tillförlitlighet till dem som är beroende av ett fordon som arbetsredskap, vart de än befinner sig i världen.

Här köper du Ineos Grenadier

Återvinning och Producentansvar

Hedin Adventure Car AB, importör av INEOS Grenadier i Sverige, följer den svenska förordningen SFS 2023:132 gällande producentansvar för uttjänta fordon.
Genom samarbete med Stena Recycling AB uppfyller Hedin Adventure Car AB lagen om producentansvar.  
 
I Sverige är den genomsnittliga livslängden på en bil ca 17 år, innan det är dags för återvinning. Biltillverkare och bilimportörer lyder under ett producentansvar för uttjänta bilar, d.v.s. man har ett ansvar för att bilen den dag den tjänat ut, ska tas om hand på ett miljöriktigt sätt. 
 
Producentansvaret föreskriver att den uttjänta bilen ska återvinnas till minst 95 procent. Producentansvaret innebär också att uttjänta bilar ska tas emot kostnadsfritt i ett landsomfattande mottagningssystem.  
 
Du kan läsa mer om vad som gäller för producentansvaret hos Mobility Sweden