amg

Upplev Mercedes-AMG hos oss

Mercedes-AMG är ett dotterbolag till Mercedes-Benz, som bland annat tillverkar och utvecklar högpresterande motorer. Bokstäverna AMG står för initialerna i de två grundarnas efternamn: Aufrecht och Melcher, och Aufrecht födelseort: Großaspach. 2017 var det 50 år sedan AMG startade de första trimmade motorerna. Samma år lanserade företaget världens första ”Hypercar” som tillgängliggör Formel 1-teknologi i en gatbil. Bilen har en Formel 1-hybriddrivlina på över 1 000 hästkrafter med fyrhjulsdrift och eldriven framaxel. En högpresterande körupplevelse i Mercedes-Benz AMG.

”One Man, One Engine”-filosofin genomsyrar sättet AMG bygger sina motorer på, som i praktiken betyder att varje motor byggs för hand av en enda person. Motorbyggarens namn och namnteckning återfinns på varje enskild motor.

 

AMG Performance Center

Det finns flera AMG Performance Centers världen över och vi har några av dessa Center. Våra tekniker är specialutbildade på just AMG och är helt unika i sin klass. Vill du uppleva AMGs körprestanda på nära håll? Besök oss sedan i ett av våra AMG Performance Center som finns i Sisjön, Jönköping och Helsingborg.

HÄR KÖPER DU MERCEDES-AMG