VINTERDÄCK

Vad klassas som ett vinterdäck?

När vi kollar på vinterdäck kan det vara bra att utgå från vilka behov du har för din körning. Vad passar din bil bäst? Dubbdäck eller odubbade däck? Dubbdäck är utmärkt för dig som kör på vägunderlag med mycket på is. Både odubbade däck och dubbade däck har lika bra grepp på både barmark och vägunderlag med mycket snö. Ju djupare mönsterdjupet är desto bättre väggrepp har du. 

  • Lägsta lagliga mått vinter: 3 mm (vi rekommenderar 5 mm). 
  • Nytt vinterdäck har ett mönsterdjup: 9-10 mm

Spana in vår däckshop och hitta dina nya vinterdäck!

WEBBSHOP DÄCK

Dubbade vinterdäck eller friktion?

Det är inte helt enkelt att hitta rätt vinterdäck som passar för just dig och din bil. Men det är ytterst viktigt att man gör det!

Bilens däck är nämligen din enda kontaktyta med vägen när du kör – en yta som är ungefär lika stor som fyra handflator.

Vinterdäck finns i tre olika kategorier:
Dubbdäck
Odubbade däck av nordisk typ
Odubbade däck av europeisk typ

boka hjulskifte i tid

Bilens däck är din enda kontakt med vägen när du kör och varje kontaktyta är ungefär lika stor som en handflata. Med andra ord är det viktigt att du kör runt med bra däck som passar dig och din bil.

Vinterdäck är ett krav från och med den 1 december fram tills den 31 mars, dubbdäck däremot får du ha från och med 1 oktober fram tills den 15 april. Låt våra verkstäder hjälpa dig att montera på dina vinterdäck.

hitta dina vinterdäck

Hos oss hittar du ett brett utbud av vinterdäck från marknadens största tillverkare och våra däckexperter finns alltid till hands för att hjälpa dig att hitta rätt alternativ som passar både dig och din bil.

Sök enkelt efter nya vinterdäck till din bil i vår webbshop.