defa erange iq

Defa eRange IQ: Snabbare och smartare laddning

eRange IQ är laddstationen som har allt! eRange IQ har inbyggd fulldynamisk lastbalansering och ger maximalt med ström till laddning genom att utnyttja fastighetens lediga kapacitet. Effektförbrukningen mäts i realtid och tillgänglig ström fördelas till laddning. Det betyder till exempel att du kan ladda på full effekt på natten när annan förbrukning är låg. Fulldynamisk lastbalansering fungerar både online och offline.

Samtidigt ges full kontroll över strömförbrukning genom en inbyggd MID-godkänd energimätare, den mest noggranna på marknaden. Förbrukning kan avläsas direkt på laddstationens display eller i CloudCharge app. Med den inbyggda RFID-läsaren kan du styra vem som får använda laddstationen.

eRange IQ levereras med Type2-uttag eller fast Type2-kabel. Med den integrerade kabelupphängningen får du en smidig förvaring av kabeln när den inte används.

Laddstationen kan anslutas till CloudCharge-app. Via appen du kan se elförbrukning, få varningar och styra åtkomst. Den ger dig även tillgång till Nordens största nätverk av destinationsladdare och du kan starta, stoppa och betala för laddning. Dessutom kan du som är tjänstebilsägare få dokumentation för ersättning i samband med laddning i tjänst.
För att ansluta till CloudCharge måste eRange IQ vara ansluten till internet.eRange IQ är utvecklad för att tåla nordiskt klimat. Versionen med uttag har ett fjäderbelastat lock som skyddar uttaget från snö, vatten och smuts.

Fördelar

Integrerad fulldynamisk lastbalansering – maximalt med ström för laddning·

  • Upp till 22kW – flexibel lösning
  • Integrerad MID-godkänd energimätare
  • Integrerad RFID-läsare – bestäm vem som får ladda
  • Anslutning till CloudCharge – full kontroll via mobilen
  • Med type 2-uttag eller fast type 2-kabel

eRange IQ ingår i vårt Installerat och Klart-erbjudande där både laddstation och installation ingår.

Vad kostar DEFA eRange IQ?

eRange IQ med uttag, 3-fas
Pris inkl installation efter avdrag för grön teknik*: 11 498 kr
Pris inkl installation: 22 995 kr

eRange IQ med kabel, 3-fas
Pris inkl installation efter avdrag för grön teknik*: 10 998 kr
Pris inkl installation: 21 995 kr

*Prisindikation. Läs mer om avdrag för grön teknik på skatteverket.se

Laddstation Installerat och Klart – Hur fungerar det?

För att du ska få det bästa laddsystemet för dig och din bil behöver det anpassas efter dina behov och din fastighet. Därför bör du titta på en lösning som inkluderar både laddstation och installation och där lösningen är anpassad efter din fastighets förhållanden. När du köper en laddstation enligt konceptet Installerat och Klart! kan du känna dig trygg i att din laddstation kommer att leva upp till dina förväntningar och behov. En godkänd installatör gör en översyn av din elanläggning och utför en behovsanalys för att dimensionera ditt laddsystem efter husets förutsättningar och ditt körmönster. När analysen är genomförd installeras laddstationen och du får en genomgång av ditt system.

När du beställer en laddstation Installerad och Klart, har du även ha rätt att nyttja det nya rotavdraget för Grön teknik.

Vad innebär avdraget för Grön teknik?

I syfte att underlätta omställningen till fossilfri fordonsflotta har regeringen infört en ny skattereduktion för arbets- och materialkostnader vid installation av laddstationer till elfordon. De nya reglerna börjar gälla från och med 1:a januari 2021. Skattereduktionen liknar den som finns för rut- och rotavdrag och hanteras av installatören. Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material och dras av direkt vid köpet. Om man kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt man har betalat in under året och vilka andra avdrag som har gjorts. Läs mer om skattereduktion för Grön teknik på skatteverket.se.

Varför ska du använda en laddstation?

4 goda skäl till att installera en eRange laddstation!

1. Tillförlitlig laddning
En laddstation är, till skillnad från vanliga eluttag, gjorda för att klara höga effekter under lång tid. Installationen sker alltid av en certifierad installatör. Därmed får man också ett ”kvitto” på att allt ser bra ut bakom väggen.

2. Effektiv laddning
Förutom att det är säkrare med en laddstation kan du också ladda med högre effekt, alltså snabbare.

3. Korrekt redovisning av elförbrukning
Vid försäljning av fastigheten eller vid redovisning av el som drivmedel för en tjänstebilsförare är korrekt redovisning av elförbrukningen ett måste. Alla Installerat och Klart-paket innehåller energimätare.

4. Prisbelönade laddboxar
Europas största bilägarorganisation, ADAC, har utsett en av DEFAs laddstationer till den bästa på marknaden på grund av dess höga säkerhet, användarvänlighet ochtillförlitlighet.