wallbox commander 2

Wallbox Commander 2: Den perfekta lösningen för ditt företag

Specialdesignad för parkeringszoner för halvoffentliga parkeringar eller företag eller för dig som vill ha en ”premiumladdare” hemma. Commander 2 levereras med en 7-tums pekskärm som tillåter effektjustering från skärmen. Den kan ladda med upp till 22 kW, med fast kabel och kontakt Typ 2. Den kommunicerar med MyWallbox-portalen eller appen via WiFi, Ethernet eller Bluetooth.

Powerboost – fulldynamisk lastbalansering ingår i installationen så att laddboxen inte överbelastar huset och säkringen bryts. En trygg, framtidssäkrad laddbox.

Wallbox Commander 2 erbjuder den enklaste och kortaste vägen för smart laddning av elfordon för din verksamhet till bästa möjliga pris.Kombinerad med myWallbox business, vilket är inkluderad utan extra kostnad, minskar denna EV-laddare för företag den totala investeringskostnaden för installation och strömbehov, tack vare funktioner som till exempel: smart laddningshantering, livstids driftsupport och aktivering av laddning som en intäkt.

Lättanvänd pekskärm: Via Commanders 7-tums pekskärm kan alla hantera sin laddning.

Personanpassat användargränssnitt: Ska olika användare dela en laddare? Commander 2 erbjuder ett personanpassat och säkert användargränssnitt för alla.

Enkel användarhantering: Commander 2 är designad för att hantera flera användare via en enhet. När den är ansluten till MyWallbox-appen eller plattformen ger den dig maximal överblick och kontroll.

ECO-SMART: Med ”Eco-Smart” kan du ladda elbilen på det mest effektiva och hållbara sättet med ”grön el” från dina solceller eller vindkraftverk. Laddaren kan ställas in på något av två laddningslägen:

  • Eco: Ger minimal användning av energi från elnätet under laddning av elbilen genom att all tillgänglig grön el väljs. I eco-läget känner laddaren kontinuerligt av grön tillgänglig el som inte används för byggnaden och kombinerar den med el från elnätet för att ge tillräcklig laddning.
  • Helt grön: Använd uteslutande grön el för laddning av bilen. I läget Helt grön känner laddaren av om det finns tillräckligt med grön el för laddning av elbilen. Laddningen startas endast om det gör det, och all laddning sker alltså med grön el.

Köp den på din närmaste anläggning >

Vad kostar Wallbox Commander 2?

Wallbox Commander 2 med PowerBooster:

  • Pris inkl installation efter avdrag för grön teknik*: 14 995 kr
  • Pris inkl installation: 29 990 kr

*Prisindikation. Läs mer om avdrag för grön teknik på skatteverket.se

Laddstation Installerat och Klart – Hur fungerar det?

För att du ska få det bästa laddsystemet för dig och din bil behöver det anpassas efter dina behov och din fastighet. Därför bör du titta på en lösning som inkluderar både laddstation och installation och där lösningen är anpassad efter din fastighets förhållanden. När du köper en laddstation enligt konceptet Installerat och Klart! kan du känna dig trygg i att din laddstation kommer att leva upp till dina förväntningar och behov. En godkänd installatör gör en översyn av din elanläggning och utför en behovsanalys för att dimensionera ditt laddsystem efter husets förutsättningar och ditt körmönster. När analysen är genomförd installeras laddstationen och du får en genomgång av ditt system.När du beställer en laddstation Installerad och Klart, har du även ha rätt att nyttja det nya rotavdraget för Grön teknik.

Vad innebär avdraget för Grön teknik?

I syfte att underlätta omställningen till fossilfri fordonsflotta har regeringen infört en ny skattereduktion för arbets- och materialkostnader vid installation av laddstationer till elfordon. De nya reglerna börjar gälla från och med 1 januari 2021. Skattereduktionen liknar den som finns för rut- och rotavdrag och hanteras av installatören. Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material och dras av direkt vid köpet. Om man kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt man har betalat in under året och vilka andra avdrag som har gjorts. Läs mer om skattereduktion för Grön teknik på skatteverket.se.

Specifikationer:

  • Laddare: AC
  • Kontakt: Typ 1 eller typ 2 (7.4 kW) / typ 2 (11 kW og 22 kW)
  • Laddningsläge: Läge 3
  • Mått (utan kabel):221 x 152 x 115 mm (utan kabel)
  • Vikt: 2,4 kg (utan kabel)
  • Kabellängd: 5m