SOMMARDÄCK

Vad klassas som ett sommardäck?

Om vi börjar med att kolla på sommardäck så är det bra att veta skillnaden på sommar och vinterdäck. Ett sommardäck är utformat för att kunna transportera bort vatten ut från sidorna av däcket. Detta är för att minska risken för halka/vattenplaning och att hålla ett bättre grepp på vägen. Ju djupare mönsterdjupet är desto mer säkrare blir din körning, din bil har mer grepp på vägbanan och därmed minskar risken för exempelvis vattenplaning. 

  • Lägsta lagliga mått sommar: 1,6 mm
  • Rekommenderat mått: 3 mm

Spana in vår däckshop och hitta dina nya sommardäck!

WEBBSHOP DÄCK

Allround däck

Ett allround däck fungerar året runt, i Sverige betraktar vi detta som ett sommardäck. Allround däck finns i olika kategorier med olika egenskaper beroende på vilken typ utav körning du utsätter din bil för.
Det är rekommenderat att använda sig av sommardäck under sommarsäsongen, detsamma gäller att använda vinterdäck under vintersäsong. För att veta om det är ett allround däck kan du kolla efter beteckningarna:

AS - Any season/All season
R + W - Road + Winter
AW - All weather/Any weather

Boka hjulskifte i tid

Bilens däck är din enda kontakt med vägen när du kör och varje kontaktyta är ungefär lika stor som en handflata. Med andra ord är det viktigt att du kör runt med bra däck som passar dig och din bil.

Från och med den 1 april till den 30 november är det sommardäck som gäller. Låt våra verkstäder hjälpa dig att montera på dina sommardäck.

Hitta dina sommardäck

Hos oss hittar du ett brett utbud av sommardäck från marknadens största tillverkare och våra däckexperter finns alltid till hands för att hjälpa dig att hitta rätt alternativ som passar både dig och din bil.

Sök enkelt efter nya sommardäck till din bil i vår webbshop.