Laddhybrider & plug-in hybrider

Upptäck vårt breda urval av laddhybrider

Laddhybrid är en bil som laddas med sladd och tankas med drivmedel

Räckvidden på el för en laddhybrid varierar och når upp mot 62 km beroende på årstid, körstil och vilken modell du väljer. Laddhybridens fördel är att vid längre resor, när elen tagit slut, så tar förbränningsmotorn som oftast går på bensin eller diesel dig vidare.

Laddhybrid & plug-in hybrid – två namn, samma teknik

Laddhybrider brukar också kallas plug-in hybrider (förkortas PHEV), som är ett samlingsnamn där bilen drivs av både en elmotor och en förbränningsmotor. Laddhybriden laddas på samma sätt som en elbil, men tack vare förbränningsmotorn behöver man inte bekymra sig för bilens räckvidd när batteriets effekt avtar. Det mesta av bilens laddning sker när bilen är parkerad under längre tid, t ex hemma över natten eller på jobbet under arbetstid.

En laddhybrid är ett flexibelt val till en fjärdedel av utsläppen

Laddhybridens räckvidd på upp till 62 kilometer på el, är mer än tillräckligt för de flesta människors vardagsbehov. Förbränningsmotorn ger en lång totalräckvidd, vilket möjliggör långa resor med stora avstånd mellan tankstoppen. Miljömässigt är utsläppen hos en laddhybrid ungefär en fjärdedel jämfört med en genomsnittlig ny bil som bara har en förbränningsmotor.

Låg fordons- & förmånsskatt hos laddhybrider

I och med bonus malus som infördes 1 juli 2018, erhålls en bonus från staten vid köp av laddhybrid hos Hedin Bil. Bonusens storlek varierar och beräknas på modellens Co2-utsläpp. Då utsläppen är låga för laddhybrider blir fordonsskatten låg i jämförelse med en diesel eller bensinbil. Detta tillsammans med lågt förmånsvärde och låg milkostnad gör den till en av tjänstebilsförarens favoriter.

laddbox-halo-ladda-elbil-hedin-bil

Laddboxar

Funderar du på att ha en laddbox hemma till el- eller laddhybridbilen? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren, vårt utbud av laddboxar samt information om laddboxinstallation.

Läs mer om våra laddboxar

Elbilar

Vi har Sveriges största sortiment av elbilar. Med lång räckvidd och lågt förmånsvärde är dessa hetare än någonsin. Se hela utbudet och läs mer.

Upptäck våra elbilar
elbilar-supermiljobilar-elhybrider-hos-hedin-bil

Miljöbilar med låga utsläpp

Elbilar och laddhybrider med god räckvidd - här har vi samlat alla våra miljöbilar

Läs mer om miljöbilar