NYA HYBRIDER FRÅN JEEP

Nya Jeep Compass 4xe & Renegade 4xe Plug-in hybrider

Både Compass 4xe och Renegade 4xe finns i tre olika versioner: Limited, S och Trailhawk. Alla har fyrhjulsdrift (eAWD), en 6-växlad automatlåda och två effektnivåer: 190 alternativt 240 hk.

Laddningsalternativ

Du laddar din Compass 4xe eller Renegade 4xe enkelt och på dina villkor. För båda bilmodellerna kan man schemalägga laddningen från sin smartphone eller ladda direkt från bilen. Du bestämmer. Sedan är det bara att välja vilket körläge som passar dig. Det finns tre olika alternativ:

Hybrid

Bilens standardläge när den startas är Hybrid som är utformad för att minimera bränsleförbrukningen och optimera kraften. Elmotorn och förbränningsmotorn samarbetar och energi återvinns vid inbromsning. Systemet är utformat så att elmotorn används i första hand, men som vid låg laddningsnivå går över till förbränningsmotorn. 

Electric

Detta är läget som du kan köra på el upp till 50 kilometer med en topphastighet på upp till 130 km/h. Körläge Electric använder enbart el till körningen, vilket ger nollutsläpp och kör på el så länge det finns laddning i batteriet. I vissa städer där  det förekommer begränsningar av tillåtna utsläpp är detta läget perfekt. När batteriet är slut övergår det automatiskt till hybriddrift. 

e-Save

Läget e-Save laddar batteriet under körning med två sekundära lägen; ett passivt som sparar batteriets laddning genom användning av förbränningsmotorn samt ett aktivt som laddar batteriet upp till 80 % genom förbränningsmotorn och främre eldrivna generatorn. Se bildspelet här under och få inspiration om du går i tankar om ny bil.