När bör man köpa nya däck?

Rekommendationer om sommar- & vinterdäck

Det är däckens skick som avgör när det är dags att införskaffa nya. Nya sommardäck har ett mönsterdjup på 7–8 mm och vinterdäck 9–10 mm och lagen kräver att mönsterdjupet är minst 1,6 mm på sommardäck och minst 3 mm på vinterdäck för att man ska få köra med däcken.

Värt att tänka på är dock att risken för vattenplaning ökar markant när mönsterdjupet på sommardäcken blir mindre än 4 mm. Även bromsförmågan försämras rejält med slitna däck. Rekommendationen är därför att alltid ha minst 3 mm mönsterdjup på sommardäck och 5 mm på vinterdäck för att du ska köra säkert.

Vilket mönsterdjup har dina däck? Har du dina däck incheckade på vårt däckhotell kontrollerar vi mönsterdjupet inför varje säsong. Är du inte kund på vårt däckhotell är du självklart välkommen in till oss så kan vi hjälpa dig att kontrollera dina däck så att du kan känna dig säker på vägen.

Hitta din närmsta anläggning här

Vill du boka plats på vårt däckhotell? Det gör du enklast och när det passar dig via vår nya verkstadsbokning online

Däckringen

Däckringen är ett koncept där vi erbjuder ett ännu större sortiment och personal som kan det där lilla extra om just däck . Vi jobbar mot företag och privatmarknad och erbjuder ett komplett utbud av däck, fälgar och tillbehör.

Läs mer om Däckringen

När på året ska man byta däck?

Det är lag på vinterdäck från 1 december till 31 mars. Dubbdäck är tillåtet från 1 oktober till 15 april och där efter endast om det är vinterväglag.
Vinterväglag räknas när det är snö, is, snömodd eller frost på delar av eller hela vägen. Det är Polisen som avgör om det är vinterväglag där du befinner dig. Så håll koll på vädret och väglaget – kör försiktigt!

Läs mer