Elfordon - vi är störst på elbilar

Framtiden är elektrisk

Allt fler väljer att köpa en eldriven bil utan att behöva rucka på körglädjen – tvärtom. Samtidigt växer utbudet och det finns mer att välja på för var dag som går.

En återförsäljare – alla möjligheter

Upplev vårt stora sortiment av elbilar, laddhybrider och mildhybrider. Med över 100 anläggningar och närmare 50 modeller med eldrift från över 10 bilmärken, kan vi hjälpa dig att hitta det som passar just dig - hitta din nästa elbil hos oss!

Elbilar

Hos oss kan du välja mellan 12 helt eldrivna bilar från 9 olika tillverkare. En påtaglig fördel är att elmotorn är betydligt mer effektiv än förbränningsmotorer och håller samma vridmoment från stillastående upp till högt varvtal. Beroende på drivlina, är räckvidden upp mot 450 km för helelektriska bilar (WLTP). Denna räckvidd täcker körsträckan för de flesta förarna, då statistik visar att 90 procent av svenskarna kör mindre än 10 mil om dagen.

Laddhybrider

Laddhybrid är en bil som laddas med sladd och tankas med drivmedel. Räckvidden på el för en laddhybrid varierar och når upp mot 62 km beroende på årstid, körstil och vilken modell du väljer. Laddhybridens fördel är att vid längre resor, när elen tagit slut, så tar förbränningsmotorn (som oftast går på bensin eller diesel) dig vidare. Miljömässigt är utsläppen hos en laddhybrid ungefär en 1/4-del jämfört med en genomsnittlig ny bil som bara har en förbränningsmotor.

Upptäck vårt breda urval av laddhybrider

Eldrivna transportbilar

Eldrivna transportbilar är inte bara framtiden - det är nutid. Allt fler företag, små som stora, väljer el-transportbil framför konventionella transportbilar. Med miljöfokus och hållbarhet bidrar dessa till minskade koldioxidutsläpp.

Varför är el-transportbilar det rätta valet? 1) Lönsamt. I regel ligger den totala driftkostnaden på samma eller lägre nivå än motsvarande alternativ med förbränningsmotor. 2) Stadskörning. Eldrivna transportbilar klarar omkring 150 km på en laddning. För korta och rutinmässiga turer i staden är eltransportbilar effektiva. 3) Lika kraftfull motor som i konventionella transportbilar. Man behöver inte kompromissa med kraften vid val av en eltransportbil. Elmotorerna i eltransportbilarna är lika starka som förbränningsmotorerna.

Laddboxar

Funderar du på att ha en laddbox hemma till el- eller laddhybridbilen? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren, vårt utbud av laddboxar samt information om laddboxinstallation.

Läs mer om våra laddboxar